Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:18:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cezara Dafinescu şi Ionuţ Panait au primit titlul de “Cetăţean de onoare” al oraşului Buşteni


4 august 2016

Desfăşurat în premieră absolută pe scena Centrului Cultural “Aural Stroe” din Buşteni, miercuri, 3 august, spectacolul “Jumătatea mea, bărbatul” a avut-o ca protagonistă pe mult îndrăgita actriţă a Teatrului Naţional din Bucureşti, Cezara Dafinescu. Această valoroasă montare s-a constituit într-un spectacol aniversar, marcând astfel 40 de ani de când talentata actriţă activează pe scena Naţionalului din capitală.

Piesa este o foarte reuşită adaptare a unui text aparţinând scriitorului George Arion, regia fiind semnată de Toma Enache. Evenimentul de la Buşteni va marca debutul unui turneu prin întreaga ţară cu această reuşită reprezentaţie teatrală, aplaudată cu frenezie de public la scenă deschisă. Acest lucru vine să dovedească o dată în plus, dacă mai era nevoie, talentul incontestabil al actriţei Cezara Dafinescu, care a încântat decenii de-a rândul publicul prin apariţiile sale scenice sau pe marele şi micul ecran!

Acest eveniment unic prin valoarea sa culturală şi spirituală a fost cu atât mai emoţionant cu cât protagonista acestui real succes scenic, renumita şi apreciata actriţă Cezara Dafinescu, a primit din partea lui Emanoil Savin, primarul oraşului Buşteni, titlul de ”Cetăţean de onoare al oraşului Buşteni”!

Premiera spectacolului susţinut de actriţa Cezara Dafinescu a fost urmată de o petrecere desfăşurată în saloanele Castelului Cantacuzino din Buşteni, dedicată talentatei actriţe, care pe data de 4 august trăieşte încă un moment fericit din viaţă serbându-şi ziua de naştere.

Emanoil Savin i-a făcut invitatei o surpriză pe cât de plăcută, pe atât de dulce, oferindu-i un imens tort în forma Teatrului Naţional din Bucureşti, decorat cu imagini ale câtorva dintre colegii ei de suflet din teatru sau cinematografie, cum ar fi Florin Piersic, Ion Dichiseanu, George Mihăiţă sau Marin Moraru.

Aceeaşi distincţie a fost acordată în cadrul ceremoniei şi campionului de lupte greco-romane Ionuţ Panait. Sportivul nostru s-a calificat pentru a doua oară la Jocurile Olimpice care se vor desfăşura acum la Rio de Janeiro, obţinând primul loc la Turneul Mondial de Calificare, desfăşurat la Ulan Bator, în Mongolia.

La eveniment au participat o serie de personalităţi remarcabile, dintre care amintim pe:  Prof. Dr. Ioan Lascăr - Şeful Clinicii Chirurgie Plastică - Microchirurgie reconstructivă - Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Nicolae Voiculeţ, apreciat naist pe plan mondial, ambasador al turismului românesc, Eduard Novak, campion mondial şi singurul campion paralimpic din istoria României, Szolt Torok, alpinist profesionist, liderul expediţiei româneşti Nanga Parbat, autorul mai multor ascensiuni româneşti în premieră în munţii lumii. Nu au lipsit nici poetul Florian Silişteanu, artista lirică a Operei Naţionale Române Izabela Barbu, dramaturgul şi scriitorul George Arion, autorul piesei şi regizorul acesteia, Toma Enache.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro