Desfăşurare impresionantă de forţe duminică seara pe scena Sindicatelor din Ploieşti.
Spectacolul ,,Carmina Burana" a revenit în atenţia Filarmonicii ploieştene şi a revenit într-o mare formă. Cu aproximativ 160 de persoane pe scenă, 40 de oameni in staff şi nu mai puţin de 11 camere de filmat, cu sute de ochi aţintiţi spre dansatorii care întregeau numărul artistic şi cu fumul acela care parcă învăluia totul într-un mister. A fost de-a dreptul excepţional! Totul s-a ridicat la cele mai înalte standarde.
Iată ce declară Vlad Mateescu, directorul filarmonicii “Paul Constantinescu”:
“Sunt bucuros, mândru şi onorat să lucrez alături de o echipă de profesionişti. În ultimii 3 ani am construit ,,o nouă imagine" a Filarmonicii ploieştene, iar acum, în stagiunea aniversară 65, la 100 de ani de la Marea Unire şi poate după cel mai complex eveniment văzut de ploieşteni (Balul Filarmonicii) a revenit pe scenă Carmina Burana.”
Felicitări Orchestrei Simfonice, Corului Academic al Filarmonicii Oltenia, Corului de Copii al Colegiului de Arta ,,Carmen Sylva”, soliştilor Gabriel Croitoru, Cezar Ouatu, Ramona Păun şi Ştefan Ignat.
Nu în ultimul rând felicitări maestrului dirijor Tiberiu Soare, care a şlefuit, a modelat, a condus sunetul capodoperei lui Carl Orff atât de frumos în încercarea de a atinge perfecţiunea.
Istoria celebră a cantatei scenice “Carmina Burana” începe prin descoperirea acestei lucrari cu texte medievale, de către compozitorul Carl Orff, într-un catalog de anticariat. De la prima sa audiţie de pe 8 iunie 1837, care a avut loc la Frankfurt am Main şi până în prezent, lucrarea se bucură de un mare succes.
Andreea DRAGU