Sâmbătă, 24 martie 2018 - 12:03:03
EUR
EURO = 4.6651 RON
Moneda euro a scazut
USD
USD = 3.7841 RON
Dolarul american a scazut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Seară magică, la Filarmonică!


10 decembrie 2017Joi seara, în sala de concerte ”Ion Baciu” a Filarmonicii ”Paul Constantinescu” din Ploiesti, a avut loc un excepţional concert simfonic, sugestiv intitulat ”De la Generaţie la Generaţie”. Aceasta ca urmare a faptului că pe scenă s-au aflat, simultan, renumitul dirijor octogenar Ilarion Ionescu-Galaţi, alături de fiul său, nu mai puţin celebru, violonistul Florin Ionescu-Galaţi.
De remarcat că, înaintea Concertului, marele dirijor a menţionat faptul că spectacolul este dedicat Regelui Mihai I, în memoria căruia orchestra şi publicul au ţinut un minut de reculegere Suveran care, menţionăm noi, avea, pe lângă pasiunea pilotajului de maşini, şi plăcerea de a asculta muzică simfonică.

Programul Concertului a cuprins ANOTIMPURILE pentru vioară şi orchestră, op.8, de Antonio Vivaldi (partea I) şi SIMFONIA a III-a în Mi bemol major, op.55, EROICA, de Ludwig van Beethoven - în partea a II-a. Cu alte cuvinte, o călătorie de la barocul muzical veneţian, la clasicul pur vienez.

Maestrul Ilarion Ionescu-Galaţi, director onorific al Filarmonicii ploiestene, s-a afirmat iniţial ca violonist şi apoi ca dirijor. A fost discipol al lui Emanuel Elenescu şi Mircea Basarab, iar apoi a activat la Paris, cu Charles Munch şi Pierre Dervaux, precum şi in America, împreună cu Leopold Stokowski şi Eugene Ormandy.

La revenirea in ţară, a devenit dirijor permanent al Filarmonicii din Braşov şi a condus orchestre simfonice din Italia, SUA, Elveţia, Spania, Rusia, China, Japonia, Mexic, Mongolia ş.a.

Maestrul Ilarion Ionescu-Galaţi a fost şi dirijor permanent al Filarmonicii din Istanbul, precum şi al orchestrelor simfonice din Ankara, Gavle şi Uppsala - Suedia.

Fiul său, Florin, acum in vârsta de 47 de ani, a început studiul viorii la vârsta de 4 ani, sub indrumarea tatălui său, debutând oficial la 10 ani, alături de Orchestra Naţională Radio.A continuat să studieze la Universitatea Naţională de Muzică, la clasa prof.Ştefan Gheorghiu. Este laureatul mai multor concursuri internaţionale, precum Concursul Naţional ”George Enescu” sau competiţia ”Tibor Varga”- Elveţia. Cariera internaţională, începută in anul 1982, a însemnat apariţii solistice şi in ansambluri camerale la Graz, Saarbrucken, Marsilia, Munchen, Genova, Atena, Istanbul, Ankara, Izmir, Chişinău ş.a.
Pentru opera lui Vivaldi, muzica instrumentală era foarte greu de digerat. În anul 1725, când a scris celebrele ”Anotimpuri”, pe baza unui program literar, compozitorul a încercat şi reuşit să transforme percepţia auditivă într-o imagine complexă, adăugând fiecărui tablou o imagine literară, imitând, în scurte pasaje, sunetele variate ale naturii: murmurul izvorului, şuieratul vântului sau ciripituil păsărilor.

Prin magnifica sa operă, Vivaldi a căutat să reprezinte simbolic vârstele omului şi relaţia lui cu Cosmosul. A iubit viaţa cu intensitate, iar emoţiile trezite in el de transformările naturii au dat naştere concertelor pentru vioatră denumite ”Anotimpurile”, care descriu cele mai frumoase scene de primăvară, vară, toamnă şi iarnă.

De menţionat faptul că acest spectacol s-a desfăşurat cu casa închisă, publicul meloman ploieştean procurând din timp biletele de intrare.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(474 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Configuratia astrala a zilei nu este favorabila afacerilor si nici intalnirilor cu prietenii sau calatoriilor in interes personal.In schimb, nu se intrevad probleme deosebite in relatiile cu partenerul de viata si cu familia. In a doua parte a zilei este posibil sa primiti vesti sau musafiri de departe. Va sfatuim sa nu neglijati odihna. taur In prima parte a zilei este posibil sa aveti o discutie aprinsa cu un barbat.Fiindca aveti tendinta sa deveniti irascibil si riscati sa aveti reactii necontrolate fata de colegi si de membrii familiei, eastrolog.ro va recomanda sa va temperati nervozitatea.Un prieten v-ar putea da un sfat util pentru a evita o incurcatura juridica.
GEMENI RAC
gemeni La locul de munca este posibil ca seful sa isi descarce nervii pe dumneavoastra. Chiar daca va considerati nedreptatit, va sfatuim sa fiti prudent si sa evitati o discutie aprinsa.Ar fi bine sa va petreceti seara impreuna cu familia, in intimitatea caminului.Discutand cu partenerul de viata, puteti rezolva o problema financiara care va preocupa de ceva vreme. rac In prima parte a zilei s-ar putea sa fiti indispus si chiar pesimist, probabil din cauza unei dificultati banesti. Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu va lasati demoralizat, fiindca sunt sanse sa primiti o mana de ajutor de la un prieten. In activitatea profesionala si in afaceri ar fi bine sa amanati rezolvarea problemelor dificile, fiindca sansele de reusita sunt destul de mici azi.De asemenea, este indicat sa evitati orice fel de speculatii.
LEU FECIOARA:
leu Se pare ca aveti de facut mai multe drumuri scurte in interes profesional sau de afaceri. S-ar putea sa intampinati diverse dificultati, probabil birocratice. Nu este o zi buna pentru a incepe proiecte sau afaceri noi, fiindca exista riscul sa faceti greseli si sa suferiti pierderi. Eastrolog.ro va recomanda sa amanati rezolvarea problemelor delicate, care necesita capacitate de concentrare, si sa va limitati la activitati de rutina. fecioara In prima parte a zilei s-ar putea sa fiti dezamagit si nelinistit din cauza unor probleme de familie. O discutie sincera cu partenerul de viata s-ar putea dovedi foarte utila. Va sfatuim sa fiti atent la documente si la bani, fiindca astazi exista riscul sa pierdeti sau sa rataciti portofelul, geanta cu acte etc.Seara este favorabila relaxarii impreuna cu cei apropiati, dar ar fi bine sa nu aduceti vorba despre chestiuni controversate
BALANTA: SCORPION
balanta La locul de munca sau in afaceri s-ar putea sa va enervati din cauza unor incurcaturi neprevazute. Aveti numai de castigat daca va pastrati calmul si analizati situatia la rece.Un superior ierarhic sau un partener de afaceri ar putea sa va faca reprosuri nemeritate. Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu ripostati.Nu este momentul sa faceti planuri de viitor. scorpion In prima parte a zilei s-ar putea sa nu fiti foarte sociabil si sa nu va simtiti in cea mai buna forma. Este de preferat sa amanati eventualele calatorii planificate pentru azi si sa evitati speculatiile, fiindca exista un risc mare de incurcaturi si de pierderi financiare.In relatia cu partenerul de viata va sfatuim sa fiti intelegator si sa evitati discutiile pe subiecte sensibile.
SAGETATOR: CAPRICORN
sagetator La locul de munca nu este momentul sa va revendicati drepturile, fiindca este putin probabil sa aveti succes. Va sfatuim sa amanati deciziile importante, avand in vedere ca astazi capacitatea de concentrare este redusa. In familie, daca dati dovada de diplomatie si calm, puteti sa evitati o cearta si sa petreceti o seara relaxanta capricorn In prima parte a zilei este posibil sa survina evenimente neprevazute care va determina sa va schimbati programul. S-ar putea ca un prieten sa va propuna o afacere care v-ar ajuta sa va redresati financiar. In contextul astral dificil de azi, eastrolog.ro va recomanda sa nu luati decizii pripite.
VARSATOR: PESTI:
varsator In plan profesional sau in afaceri, s-ar putea sa nu reusiti sa terminati la timp o lucrare. Eastrolog.ro va sfatuieste sa evitati confruntarile cu colegii.Sunt sanse sa va faceti remarcat in societate prin ideile dumneavoastra originale.Relatia cu partenerul de viata parcurge o perioada favorabila si aveti posibilitatea sa petreceti o seara relaxanta impreuna. pesti In prima parte a zilei, tensiunile din jur par sa nu va afecteze. Mai mult, aveti posibilitatea sa aplanati un potential conflict intre doi colegi de munca sau parteneri de afaceri.Va sfatuim sa acordati mai multa atentie problemelor de familie, fiindca altfel riscati sa vi se reproseze ca nu va implicati suficient.Este indicat sa cititi cu atentie orice document pe care il semnati azi, fiindca s-ar putea sa contina capcane ascunse
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 martie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro