Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:48:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sebastian Ghiţă, dat în consemn la frontieră


22 decembrie 2016

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, pe numele căruia procurorii DNA au emis, miercuri după-amiază, un mandat de aducere, este dat în consemn la frontieră, dar şi la toate unităţile de poliţie, el nefiind găsit la domiciliu şi nici în locurile pe care le frecventează. Ghiţă s-a prezentat ultima dată luni la IPJ Prahova, unde a semnat conform procedurii controlului judiciar impus de procurori în privinţa sa. Dacă nu va fi găsit, DNA poate cere mandat de arestare preventivă în lipsă.

Sebastian Ghiţă este în continuare căutat de către autorităţi, la peste cinci ore de la emiterea de către DNA a mandatului de aducere în faţa procurorilor. În condiţiile în care mandatul emis miercuri de DNA Ploieşti a fost adus la cunoştinţa IPJ Prahova miercuri după-amiază, la ora 15.00, poliţiştii l-au căutat pe Ghiţă la locuinţa sa din Ploieşti, dar şi în alte locuri pe care acesta le frecventa, însă nu l-au găsit.

”Conform procedurii, l-au căutat la domiciliu şi în alte locuri cunoscute ca fiind frecventate de către acesta. Îl căutăm în judeţul Prahova, iar  IPJ Prahova colaborează cu toate celelalte unităţi din cadrul IGPR, cărora le-a fost comunicat acest act procedural. Căutările continuă şi, în momentul în care se consideră că nu a fost găsit la locurile de interes, se întocmeşte un proces-verbal care este adus la cunoştinţa emitentului de îndată”, a declarat, miercuri seară, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Marian Popescu.

Conform procedurilor, după primirea unui astfel de proces-verbal, procurorii DNA pot cere instanţei emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele celui căutat.

Potrivit unor surse din Poliţia Prahova, Sebastian Ghiţă, aflat sub control judiciar în unul dintre cele patru dosare instrumentate de DNA în care numele său apare ca suspect, s-a prezentat ultima dată luni la sediul IPJ Prahova pentru a semna, conform procedurilor, în cadrul controlului judiciar. Măsura controlului judiciar, dispusă de DNA în dosarul în care Ghiţă este cercetat alături de mai mulţi poliţişti şi procurori din Prahova, fiind suspectat de dare de mită, şantaj şi cumpărare de influenţă, îi interzice fostului parlamentar să părăsească teritoriul României fără încuviinţarea organelor de urmărire penală. Astfel, Ghiţă este dat în consemn la frontiere.

DNA Ploieşti a emis, miercuri, mandat de aducere pe lui Sebastian Ghiţă în dosarul de corupţie privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, în care are calitatea de suspect alături de Victor Ponta, după ce fostul premier a refuzat să se prezinte în faţa procurorilor.

Ghiţă a fost citat să vină la DNA Ploieşti la ora 12.00, însă fostul parlamentar şi-a trimis avocaţii.

Doi apărători ai acestuia au ajuns în jurul orei 11.45 la DNA Ploieşti, iar după mai bine de o oră au părăsit sediul instituţiei fără să facă vreo declaraţie.

Sebastian Ghiţă este urmărit penal de către DNA Ploieşti, alături de Victor Ponta, în dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, în anul 2012. 

Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita lui Tony Blair, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD. 

În 6 septembrie, Ponta a fost pus sub control judiciar de DNA Ploieşti în acest dosar, dar măsura preventivă a încetat la începutul lunii noiembrie. Totodată, în 12 octombrie, procurorii DNA Ploieşti au pus sechestru asigurător pe un imobil al lui Victor Ponta.

Şi Sebastian Ghiţă a fost pus sub control judiciar în acelaşi dosar, dar instanţa supremă a anulat măsura preventivă în 13 septembrie. Ulterior, procurorii DNA Ploieşti au pus sechestru până la concurenţa sumei de 220.000 de euro pe averea lui Ghiţă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro