Marţi, 19 martie 2024 - 11:42:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Inaugurarea Centrului medical SANCONFIND, Poiana Câmpina


21 aprilie 2015

Cel mai mare spital privat din judetul Prahova – SANCONFIND a fost inaugurat la Poiana Campina, odata cu deschiderea Sectiei de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie.

La eveniment – la care rolul de amfitrion l-a avut Ioan Simion, presedinte C.A. Confind si presedinte C.A. Sanconfind – au participat cca. 270 persoane, intre care prof. dr. Serban Palade, directorul medical al Centrului Sanconfind, dr. Gabriel Tintarescu, managerul Centrului Sanconfind, Vasile Cepoi, fost ministru al Sanatatii, reprezentanti ai Camerei de Comert si Industrie Prahova, reprezentanti ai administratiei publice locale şi ai institutiilor deconcentrate, reprezentanti ai mediului bancar, medici de familie, reprezentanti ai comunitatii de afaceri prahovene.

”Am avut ocazia să văd şi să înţeleg ce înseamnă sistemul de sănătate din România. Ceea ce vreau eu să realizez prin acest spital este o replică dură la activitatea medicală de stat! Să ne dovedim nouă, în primul rând, că se poate şi altfel, să contribuim la răsturnarea obiceiurilor rele din sistemul de sănătate românesc. Vrem să lucrăm pentru oameni, pentru pacienţi, nu doar pentru propriile buzunare. Vrem ca, în următorii ani, SanConfind să ajungă un etalon încâteva domenii, vom vedea care sunt acestea, treptat, treptat. Dorinţa Confind este aceea de a se implica în activitatea socială a zonei, după modelul din străinătate, unde multe firme au prelungiri în domeniul social. Nutrim speranţa că, în câţiva ani, la Poiana Câmpina se va dezvolta turismul medical, să vină pacienţii străini la noi, nu să ne mai ducem noi la ei. Ei vor dormi şi vor mânca aici, vor vizita împrejurimile şi vor dezvolta zona”, a spus Ioan Simion, în cuvantul său inaugural.

Centrul Medical Sanconfind este rodul unei investitii sută la sută private, in care actionar majoritar este compania Confind SRL Campina (70%) – leader al industriei prahovene si romanesti de utilaj petrolier.

Proiectarea si realizarea Centrului medical SANCONFIND au avut ca model clinici celebre din  Elveţia, Austria, Germania şi Italia.

Centrul medical va avea - in afara Sectiei de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, inaugurata in 16 aprilie 2015 - un spital cu department de imagistica medicala, bloc operator, chirurgie minim invaziva, chirurgie estetica si reparatorie, maternitate, pediatrie si nou-nascuti, laborator de analize, farmacie, saloane cu confort sporit, ingrijire la domiciliu in system integrat si o sectie ambulatorie cu 20 specialitati medicale.

Intreaga investitie va fi finalizata in cursul anului 2016. In momentul de faţa, partea de investitie inaugurata - Sectia de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie – reprezinta cca. 15% din intreaga unitate medicala.

In cadrul Sectiei de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie pacienţii vor beneficia de tratamente complexe cu apă sărată captată de la un izvor din Poiana Câmpina (comuna a fost o staţiune balneară renumită, în urmă cu un secol), precum şi cu nămol sapropelic de la Techirghiol.

Vizitati centrul medical Sanconfind: http://sanconfind.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro