Vineri, 26 aprilie 2024 - 5:37:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Casa care se roteşte după Soare şi vine la pachet prin curier


16 iulie 2015

Arhitecţii francezi de la Solaleya lucrează de mai bine de şapte ani la îmbunătăţirea proiectului unei case care se roteşte după Soare.

Aceasta are un mecanism care o ajută să se rotească în jurul propriei axe, iar ferestrele să fie întotdeauna spre Soare sau, din contră, să fie îndreptate spre zona de umbră, în timpul verii când e prea cald.

Lucrul nou este faptul că au au reuşit să reconstruiască proiectul astfel încât să poată fi construit din prefabricate lemnoase, livrat în pachet şi apoi asamblat. Singurul inconvenient este că întregul „pachet” cântăreşte în jur de 40 de tone.

Prima casă la pachet care se roteşte după Soare a fost trimisă deja din Franţa către Statele Unite. Are 200 de metri pătraţi, iar asamblarea a durat în jur de trei luni. Cel mai mult durează lucrarea la fundaţie şi asamblarea părţii mecanice care ajută la rotirea casei.

Casa cuprinde trei dormitoare, trei băi, un birou, o bibliotecă şi o cameră de oaspeţi, iar absolut toate materialele sunt organice. Întregul mecanism de rotire este controlat cu o telecomandă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro