Vineri, 18 septembrie 2020 - 11:32:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Peste 700 de români sunt şi cetăţeni în Asgardia, prima naţiune spaţială


23 noiembrie 2017

Peste 25.000 de mii de oameni, cetăţeni din toate ţările Uniunii Europene, au fost recunoscuţi drept cetăţeni ai ”naţiunii spaţiale” Asgardia.

Naţiunea virtuală a fost fondată în octombrie 2016 de către cercetătorul rus dr. Igor Ashurbeyli şi, în prezent, are peste 143.000 de cetăţeni în lumea întreagă.

Asgardia – care poartă numele unui oraş aflat în cer din mitologia nordică – se descrie ca fiind ”un proiect global, unificator şi umanitar”. Principiile naţiunii includ folosirea paşnică a spaţiului şi protejarea planetei Pământ.

La începutul lui noiembrie a fost lansat satelitul Asgardia-1, care a dus toate datele cetăţenilor noii naţiuni în spaţiu, alături de drapelul şi constituţia acesteia.

Ashurbeyli (54 de ani) este şi un om de afaceri de succes. Născut la Baku, în Azerbaidjan, el este singurul finanţator al Asgardiei şi şef al statului. Proiectul Asgardia doreşte să se finanţeze pe viitor cu ajutorul unor campanii de crowdfunding.

Cei mai numeroşi membri ai Asgardiei sunt americanii, turcii şi chinezii, însă şi europenii s-au înscris în număr mare. Printre cei 25.000 de cetăţeni ai Uniunii Europene din Asgardia sunt şi 764 de români, pe locul 9 din UE, înaintea Suediei, Olandei, Croaţiei, Portugaliei sau Ungariei.

Oricine are peste 18 ani şi o adresă de email are dreptul să se alăture Asgardiei, singura cerinţă suplimentară fiind respectarea constituţiei acestei naţiuni. Asgardia doreşte ca, în viitor, să creeze platforme habitabile, pe orbita Pământului.

Principalul obiectiv al Asgardiei este să fie recunoscută de către Naţiunile Unite. Cererea Asgardiei trebuie să fie aprobată de Consiliul de Securitate al ONU, iar apoi să primească două treimi din voturile Adunării Generale.

Pe lângă colonia de pe orbita Pământului, asgardienii doresc să pună la punct un sistem de protecţie în faţa asteroizilor, cât şi o bază pe Lună.

Vă puteţi înscrie în naţiunea spaţială Asgardia aici.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(665 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Servicii medicale de calitate la standarde europene

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 15 septembrie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro