Miercuri, 1 mai 2024 - 4:40:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Nicio plimbare prin pădure fără acordul administratorilor


18 aprilie 2024

Noul Cod Silvic aduce schimbări importante în privinţa accesului în pădurile României. Turiştii şi chiar activiştii de mediu se confruntă acum cu o limitare drastică. Plimbările prin păduri sunt permise doar cu aprobarea explicită a administratorilor. În contextul acestor măsuri, se desfăşoară o campanie de strângere de semnături pentru modificarea legii, în încercarea de a evita restricţionarea accesului în păduri.

Activiştii de mediu au reuşit să mobilizeze peste 58.000 de semnături pentru eliminarea prevederilor din Codul Silvic care impun restricţii de acces în pădurile, indiferent dacă acestea sunt în proprietatea statului sau privată.

Riscurile şi incertitudinile legate de introducerea acestor restricţii sunt evidente. Există temeri că turismul montan din România ar putea fi afectat în mod negativ, iar activităţi simple precum plimbările pe traseele marcate ar putea fi supuse unor cerinţe excesive de aprobare.

Astfel, chiar şi voluntarii implicaţi în acţiuni de curăţenie a pădurilor sau monitorizare a activităţilor ilegale, precum defrişările sau braconajul, vor fi obligaţi să obţină permisiunea de la administratorii sau proprietarii de teren. Aceste restricţii ar putea să conducă la îngreunarea investigaţiilor jurnalistice în păduri, deoarece accesul în aceste zone va fi strict condiţionat de obţinerea acordului de la autorităţile competente sau de la proprietari.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 30 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro