Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:56:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pedofilii şi violatorii recidivişti, supuşi castrării chimice


27 iunie 2013

Pedofilii şi violatorii recidivişti vor fi supuşi castrării chimice pe perioada detenţiei, procedeu ce echivalează cu un tratament hormonal reversibil, potrivit unui proiect legislativ la care lucrează trei senatori - Ciprian Rogojan, iniţiator, şi Marian Vasiliev şi Gabriela Firea, co-iniţiatori.

 

Cei trei senatori au organizat, miercuri, la Palatul Parlamentului, o dezbatere cu tema "Este castrarea chimică o soluţie pentru combaterea pedofiliei?", la care au participat medici psihiatri, poliţişti, medici urologi, precum şi reprezentaţi ai BOR, potrivit Mediafax.

 

Senatorul PDL Ciprian Rogojan (cunoscut în lumea muzicală drept "Cici", de la formaţia Sistem) a precizat că lucrează, împreună cu Marian Vasiliev (PPDD) şi Gabriela Firea (PSD) la o lege nouă, care să înăsprească pedepsele aplicate în acest moment pedofililor şi să instituie posibilitatea ca pedofilii condamnaţi să fie supuşi castrării chimice pe perioada detenţiei, în schimbul diminuării pedepse

 

În cadrul dezbaterii a luat cuvântul şi preşedintele Comisiei de Bioetică din cadrul Patriarhiei Române, preot profesor Vasile Răducă, acesta precizând că nu există în învăţătura Bisericii o piedică pentru o astfel de iniţiativă.

 

Răducă a mai spus că Biserica nu consideră că aplicarea castrării chimice, care este reversibilă, ar fi un atentat la drepturile omului, ci un tratament care merită administrat. El le-a cerut iniţiatorilor ca în proiectul lor de lege să se refere şi la violatorii recidivişti

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro