Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:49:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Raed Arafat este un duşman al apariţiei a încă unui sistem privat de sănătate


23 decembrie 2011

basescuPreşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la TVR 1, că, "dacă este un duşman mai mare al apariţiei încă a unui sistem privat de sănătate, el se numeşte Raed Arafat", acesta "uitând că el a fost fundaţie la Târgu Mureş".

Legea sănătăţii este atât de importantă încât trebuie să stea în dezbaterea publică cât a stat şi legea educaţiei. Eu nu doresc aprobarea rapidă, pentru că este o lege importantă în reforma statului, dar doresc o dezbatere publică largă. Ministrul Ritli Ladislau este un om deschis la reforma sistemului. El înainte de a veni la minister a lăsat bisturiul jos. El ştie care sunt problemele.

Vă mai dau un exemplu de rezistenţă - am avut o discuţie cu Raed Arafat, cel care a creat sistemul SMURD. Dacă este vreun duşman mai mare al apariţiei încă a unui sistem privat de sănătate, el se numeşte Raed Arafat , uitând că el a fost fundaţie la Târgu Mureş, la care şi eu am contribuit cu 2% din salariu pentru că făcea un lucru bun. Mie nu imi plac oamenii care după ce au evoluat în sistem pe urmă devin duşmanii creării oricărui alt sistem de concurenţă. Aşa ceva nu poate funcţiona într-un stat civilizat. Statul poate asigura principalul serviciu de urgenţă, în care s-au făcut investiţii uriaşe. Nu văd nicio nenorocire dacă aşa cum a început Raed Arafat la Tîrgu Mureş o să apară la Constanţa sau la Suceava un al doilea Raed Arafat. Noul sistem asta va asigura: concurenţa între spitale. Se va stabili un nivel de performanţă al asistenţei medicale. Spitalele care nu îl ating, anul următor îşi vor pierde pacienţii, iar casa de asigurări va contracta servicii în altă parte.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro