Joi, 25 aprilie 2024 - 11:27:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tot ce trebuie să ştii despre meciul Canada – România, din Fed Cup


14 aprilie 2015

Canada – România. Mai sunt doar câteva zile până la cel mai important duel al naţionalei feminine de tenis a României. În weekend, la Montreal, echipa noastră, fără Simona Halep, va încerca să obţină o victorie istorică în America de Nord.

România nu a mai fost prezentă în Grupa Mondială, eşalonul de elită al tenisului feminin mondial, din 1992. Atunci, vedetele erau Irina Spîrlea şi Ruxandra Dragomir.

În 18 şi 19 aprilie, la Montreal, România îşi leagă speranţele de Irina Begu, care ocupă locul 33 în lume. Din lotul echipei antrenate de Alina Tecşor, care s-a reunit astăzi, mai fac parte Alexandra Dulgheru, poziţia 69 în ierarhia WTA, Andreea Mitu (104 WTA) şi Raluca Olaru, care va face pereche, cel mai probabil cu Irina Begu, în confruntarea de dublu.

Din lot lipseşte Simona Halep, care a decis să se întoarcă în Europa după evoluţiile extraordinare din SUA, unde a câştigat prestigiosul turneu de la Indian Wells şi a ajuns până în semifinale la Miami.

Irina Begu şi Andreea Mitu au avut evoluţii bune la Charleston, săptămâna trecută, prima oprindu-se în sferturi, după un meci foarte strâns cu eventuala câştigătoare a trofeului, nemţoaica Angelique Kerber, în timp ce a doua a câştigat primele ei meciuri în circuitul WTA.

Alexandra Dulgheru este în revenire de formă în acest an, ea disputând o finală, la începutul lunii trecute, în Malaezia, unde a fost învinsă de daneza Caroline Wozniacki.

Canada – România. Tricolorele sunt în formă, nord-americancele suferă

Dacă formaţia României, deşi privată de prezenţa Simonei Halep, dar şi de a Monicăi Niculescu, o componentă importantă, mai ales la dublu, pare să fie destul de în formă, Canada stă într-o singură jucătoare: Eugenie Bouchard, iar jocul ei scârţâie în 2015.

Aflată pe locul 7 în lume, Eugenie Bouchard nu mai are strălucirea din sezonul precedent, când a jucat două semifinale şi o finală de Grand Slam. Până acum, cea mai bună performanţă a fost sfertul de finală de la Australian Open.

De atunci, jucătoarea născută la Montreal în urmă cu 21 de ani, a pierdut partide cu adversare mult mai slab cotate, precum nemţoaicele Mona Barhtel şi Tatjana Maria, la Anvers, respectiv Miami, sau ucraineanca Lesia Ţurenko, la Indian Wells, şi americanca Lauren Davis, la Charleston.

La ultimele două turnee, Bouchard n-a reuşit să treacă de primul tur, deşi era cotată cu şanse bune la victoria finală.

Canada – România. Doar Bouchard a câştigat în circuitul WTA în 2015

Restul echipei Canadei nu este deloc impresionant. Gabriela Dabrowski e abia pe locul 181 în lume şi a pierdut ultimele cinci dueluri, unul dintre ele chiar în faţa Alexandrei Dulgheru, scor 6-2, 6-2, în calificările de la Doha.

Sharon Fichman stă şi mai slab în clasament: poziţia 205. Ea n-a mai jucat un meci de simplu de la Australian Open, unde a pierdut în calificări. A patra componentă a lotului Canadei este adolescenta Francoise Abanda (18 ani, locul 260 în lume). Nici ea nu are un an grozav, părăsind repede toate competiţiile în 2015.

Istoria este de partea României înaintea confruntării din sala Maurice Richard, care se va disputa pe o suprafaţă sintetică. În precedentul duel dintre cele două ţări, disputat în 1983, în Grupa Mondială, România a câştigat cu 3-0, fără să piardă vreun set.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro