Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:53:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Super-meciuri pentru echipele româneşti în Liga Europa: Dinamo – Athletic Bilbao, Craiova – AC Milan


15 iulie 2017

Universitatea Craiova şi Dinamo Bucureşti, două echipe cu multe amintiri în cupele europene, vor reveni în competiţiile continentale împotriva unor adversari redutabili: AC Milan, respectiv Athletic Bilbao.

Astra Giurgiu, dacă va trece de azerii de la Zira, după 3-1 pe teren propriu, va juca, tot în turul 3 preliminar al Ligii Europa, împotriva ucrainenilor de la FC Oleksandria, locul 5 sezonul trecut. Meciurile se vor disputa în 27 iulie şi 3 august.

Dinamo merge pe San Mames, Craiova – pe San Siro

AC Milan este una dintre cele mai de succes echipe din istoria fotbalului european, însă, cu toate că a câştigat de 7 ori Liga Campionilor şi de 2 ori Cupa Cupelor, nu s-a impus niciodată în Liga Europa.

De cealaltă parte, Athletic Bilbao a disputat două finale în Liga Europa, însă le-a pierdut pe ambele, una dintre ele chiar la Bucureşti, pe Naţional Arena, acolo unde va juca şi împotriva dinamoviştilor.

Şansele formaţiilor din România de a ajunge în play-off-ul Ligii Europa sunt mici, însă începutul de sezon poate aduce surprize.

Dinamo n-a reuşit niciodată să elimine o echipă din Spania în cupele europene, fiind eliminată de Real Madrid şi Atletico Madrid în două rânduri. Ultima oară când ”alb-roşii” au dat piept cu o formaţie din La Liga a fost în urmă cu 40 de ani.

U Craiova a câştigat singurul duel de până acum cu o grupare din Serie A. Se întâmpla în cea mai frumoasă perioadă a fotbalului din Oltenia, la începutul anilor ’80, când Craiova Maxima o elimina pe Fiorentina în primul tur al Cupei UEFA. În acel sezon, ”alb-albaştrii” ajungeau până în semifinalele întrecerii.

În ceea ce o priveşte pe Astra, istoria recentă nu a fost prea plăcută pentru români în confruntările europene cu echipele din Ucraina. Este mai mult de un deceniu de la ultima victorie a reprezentantelor noastre, perioadă în care ucrainenii au câştigat de opt ori, obţinând şi trei remize.

Adversari imprevizibili pentru Viitorul şi Steaua în preliminariile UCL

În turul trei preliminar al Ligii Campionilor, campioana Viitorul Constanţa îşi va măsura forţele, cel mai probabil, cu câştigătoarea campionatului din Cipru, APOEL Nicosia. Ciprioţii, care au ajuns până în sferturile de finală ale celei mai importante competiţii inter-cluburi în urmă cu câţiva ani, trebuie mai întâi să îi elimine pe luxemburghezii de la Dudelange. Echipa din insula Afroditei s-a impus pe teren propriu cu 1-0.

De cealaltă parte, vice-campioana României, FCSB, se va duela cu cehii de la Viktoria Plzen, care au ratat titlul în sezonul trecut, după o luptă la cuţite cu Slavia Praga. Cehii au fost eliminaţi, în sezoanele trecute, din Liga Europa, de Petrolul Ploieşti şi de Astra Giurgiu, nereuşind nici măcar un succes în faţa românilor.

Meciurile au loc la sfârşitul lui iulie şi în primele zile ale lunii august.

Dacă vor învinge, Viitorul şi Steaua vor ajunge în play-off-ul Ligii Campionilor, urmând să aibă asigurat un loc în grupele Ligii Europa, în timp ce un eşec va trimite echipele în play-off-ul celei de-a doua competiţii continentale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro