Marţi, 26 octombrie 2021 - 1:08:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Dispar arbitrii din tenis? Turneul de la Milano va fi lăsat în grija sistemului Hawk-Eye


20 septembrie 2017

Arbitrii de linie vor fi înlocuiţi de tehnologia Hawk-Eye la prima ediţie a turneului Next Gen, de la Milano, care va avea loc în noiembrie.

Pentru prima oară la un eveniment organizat de ATP, arbitrul de scaun va fi singurul oficial prezent pe teren. Turneul de la Milano va pune faţă în faţă cei mai buni jucători de tenis care au cel mult 21 de ani şi se va desfăşura între 7 şi 11 noimebrie.

Germanul Alexander Zverev, 20 de ani, este marele favorit al competiţiei, el fiind pe locul 4 în clasamentul mondial, după ce a câştigat două titluri importante, Masters 1000, în acest an.

ATP, organizaţia care conduce tenisul mondial masculin, va încerca şi alte modificări ale jocului la Milano. Seturile vor fi mai scurte, după sistemul primul la 4. La scorul de 3-3, jucătorii vor disputa un tie-break. Se va juca după sistemul cel mai bun din 5 seturi. Se va renunţa şi la regula avantajului, după modelul partidelor de dublu, jucătorul aflat la primire putând să aleagă din ce parte va servi adversarul său.

Încălzirea va dura doar 5 minute. În prezent, jucătorii au la dispoziţie 10 minute. Va fi introdus şi un cronometru pentru jucătorul aflat la serviciu. Regula impune o perioadă de doar 25 de secunde în care sportivul îşi poate pregăti serviciul.

Reguli noi şi pentru spectatori. Fanii, cu excepţia celor aflaţi în spatele liniilor de fund, vor putea să intre şi să iasă din arenă în timpul punctelor.

Sistemul Hawk-Eye, folosit pentru prima oară la Wimbledon, în urmă cu 10 ani, ca soluţie pentru punctele controversate, va observa toate fazele jocului, iar deciziile sale vor fi definitive, fără posibilitatea de a fi contestate.

Jucătorii şi spectatorii vor putea urmări pe ecranele din arenă loviturile cele mai strânse. Arbitrul de scaun va anunţa scorul, iar greşelile de picior vor fi semnalate de un arbitru din afara arenei, care urmăreşte imaginile video înregistrate de o cameră specială.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(370 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adi Deseuri Prahova

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Top articole
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 octombrie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro