Joi, 28 martie 2024 - 11:01:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Campanie pe Facebook, pentru consumul de produse locale


19 februarie 2015

O tânără avocată din Timişoara a pornit o campanie pe Facebook cu scopul de a sprijini producătorii români din diferite regiuni ale ţării.

Campania de pe Facebook constă în promovarea de către orice producător român, timp de şapte zile, a produselor sale, care pot fi astfel cumpărate de oricine.

Diana Persa consideră că dacă fiecare persoană ar cumpăra mai des, timp de o săptămână, doar produse făcute în zona unde trăieşte sau cel puţin autohtone, toată lumea ar avea de câştigat: de la noi locuri de muncă, până la consumul de alimente proaspete.

Campania îşi propune „conştientizarea cumpărătorului obişnuit despre importanţa pe care o poate avea asupra economiei locale şi chiar naţionale, ca profitul din achiziţia ta să rămână în ţară, să fie cheltuit tot în ţară”, a spus Diana Persa, citată de stirileprotv.ro.

Pe pagina sa de Facebook, sunt promovate astfel alimente, cosmetice, ornamente sau haine şi, în general, orice produs românesc.

Îndemnul Dianei Persa se bucură de succes în mediul online, astfel că mulţi au promovat la rândul lor mesajul.

Şi asta după ce tânăra avocată a lansat apelul ca oamenii din Banat să folosească, câteva zile, doar marfă din zonă, fie că este vorba despre mezeluri, brânzeturi, legume, pâine, bere, vin, produse cosmetice sau de artizanat.

Ca efect secundar, un alt avantaj al campaniei, este evitarea alimentelor cu mulţi conservanţi, transportate pe distanţe lungi şi reducerea poluării.

„Cumpărând ceva produs local economisim banii de transport, evităm poluarea produsă de sutele de kilometri străbătuţi de TIR-uri şi susţinem un producător local”, a adăugat Persa.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro