Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:06:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Astăzi se inaugurează scutul antirachetă. Ruşii se consideră ameninţaţi


12 mai 2016


 

Sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu va fi inaugurat astăzi în prezenţa premierului Dacian Cioloş şi a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care se află cu acest prilej în România, precum şi a adjunctului Secretarului apărării al SUA, Robert Work.

"Este o zi foarte importantă pentru toţi. Este ziua în care va fi inaugurat Deveselu şi, dincolo de asta, sunt bucuros că ne-am întâlnit şi putem discuta în profunzime proiectele noastre comune, în mod special Summitul de la Varşovia. Sunt convins că vom găsi puncte de vedere comune", a declarat Iohannis, în debutul întâlnirii cu secretarul general al NATO.

Ministerul Afacerilor Externe din Rusia a precizat ieri că instalarea de către SUA a unui scut antirachetă în România, care urmează să devină operaţional joi, reprezintă o încălcare a Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF), relatează agenţia rusă Interfax, preluată de Reuters şi DPA.

"Decizia este dăunătoare şi greşită pentru că poate încălca stabilitatea strategică", a declarat Mihail Ulianov, şeful departamentului pentru armament şi neproliferare din cadrul MAE rus, pentru agenţia rusă Interfax. "Astfel sunt afectate în mod direct interesele noastre de securitate", a adăugat el.

În plus, Ulianov a afirmat că sistemul utilizat ar fi capabil să lanseze rachete de croazieră, ceea ce reprezintă o ameninţare potenţială pentru securitatea naţională a Rusiei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro