Vineri, 29 martie 2024 - 8:48:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fonduri europene pentru extinderea UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti


6 aprilie 2018

Consiliul Judeţean Prahova a depus astăzi, în vederea finanţării din fonduri europene nerambursabile, Proiectul cu titlul ”EXTINDERE, REABILITARE, MODERNIZARE ŞI RECOMPARTIMENTARE UNITATE DE PRIMIRI URGENŢE A SPITALULUI JUDEŢEAN DE URGENŢĂ PLOIEŞTI”.

Proiectul răspunde atât cerinţelor Strategiei Naţionale de Sănătate 2014-2020 cât şi Planului de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Prahova în perioada 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă la nivelul Unităţii de Primiri Urgenţe Ploieşti. Extinderea, reabilitarea, modernizarea şi recompartimentarea UPU Ploieşti va determina o mai buna organizare a activităţii medicale de urgenţă în cadrul unui imobil cu o suprafaţă aproape dublă faţă de situaţia actuală, cu o dotare medicală performantă, iar circuitele funcţionale vor fi semnificativ îmbunătăţite. Scopul final al realizării proiectului constă în creşterea calităţii actului medical de urgenţă de la nivelul UPU Ploieşti.

Astfel, actuala clădire a unităţii de primiri urgenţe va fi recompartimentată şi extinsă cu un corp nou în suprafaţă de 1201,75 mp, iar accesul auto pentru ambulanţe cât şi cel pietonal se va realiza din strada Găgeni, actuala parcare a spitalului.

Extinderea se va realiza pe laturile de Nord-Est, Sud-Vest şi Est a clădirii existente, Unitatea de Primiri Urgenţe Ploieşti urmând a adăposti, după recompartimentare şi extindere, următoarele circuite funcţionale: zona de acces, urgenţe minore, urgenţe majore şi spaţii pentru personal.

Noua unitate de primiri urgenţe va avea o suprafaţă totală de 2452mp şi va fi dotată cu echipamente medicale de înalta performanţă.

Valoarea totală a proiectului este de 18.566.621 lei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro