Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 10:58:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ploieştiul, primul oraş din Romania care promovează agricultura viitorului printr-o seră verticală


11 februarie 2024


 

Lumea este în schimbare în toate domeniile, inclusiv agricultura. Ceea ce ştiau bunicii noştri despre procurarea hranei din pământ, sub soarele arzător şi sub intemperii este pe cale de  schimbare, iar la acest capitol, Ploieştiul este în centrul atenţiei. Aici există prima seră verticală din România. Cu o investiţie impresionantă de aproape 700.000 de euro, această seră reprezintă un exemplu al inovaţiei în domeniul agricol.

Seră verticală, operată de fostul Fresh Microgreens a fost ridicată într-o hală industrială modernă şi promite să revoluţioneze modul în care sunt cultivate şi distribuite alimentele în acest oraş. Cu o suprafaţă de cultivare de 1.250 de metri pătraţi, această seră utilizează o tehnologie avansată care permite creşterea plantelor pe mai multe niveluri, economisind spaţiu şi optimizând utilizarea resurselor.

Prin această iniţiativă, se aşteaptă să se obţină un volum impresionant de 60 de tone de verdeţuri pe an, care vor fi distribuite în zeci de magazine al unui lant de supermarketuri. Acest lucru nu numai că va aduce un aport semnificativ la nevoile de hrană proaspătă ale comunităţii, dar va reduce şi dependenţa de importurile de alimente şi va promova un stil de viaţă sănătos şi sustenabil.

Plantele cresc într-un spaţiu complet închis în care sunt asigurate toate condiţiile. Frunzele se dezvoltă cu ajutorul razelor UV, de fapt becuri LED cu un consum energetic minim. Sistemul închis de cultivare verticală permite o agricultură sustenabilă, care exclude poluarea cu pesticide şi îngrăşăminte.

În plus faţă de beneficiile economice şi ecologice ale acestui proiect, seră verticală va servi şi ca o sursă de inspiraţie şi educaţie pentru comunitate, evidenţiind potenţialul agriculturii urbane şi promovând o abordare mai responsabilă şi mai conştientă faţă de mediul înconjurător.

Prin iniţiative precum aceasta, Ploieştiul se alătură altor oraşe din întreaga lume care abordează provocările legate de securitatea alimentară şi de schimbările climatice cu soluţii inovatoare şi sustenabile.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro