Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:27:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Parlamentul României funcţionează în afara legii cadastrale


13 octombrie 2013

Palatul Parlamentului este, probabil, "moştenirea" prin definiţie. Bucureştii şi naţiunea română, în ansamblul ei, au "moştenit" monstruozitatea de Casă a Poporului, palatul lui Nicolae Ceauşescu, construit într-o vreme în care românii sufereau de foame şi frig pe la cozi. "Ultimul salut al dictatorului megaloman către poporul său", scrie cotidianul austriac Wirtschaftsblatt.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea ar dorii să solicite sprijin de la Bruxelles pentru finanţarea reparaţiilor clădirii Parlamentului, dar nu poate, deoarece "Casa Poporului" nu este proprietatea nimănui. De fapt, nu există un cadastru pentru clădirea ce domină centrul oraşului.

În comunism, problema cadastrală nu a existat. La căderea Ceauşeştilor, lucrările erau în stadiu de şantier şi au rămas multă vreme aşa. Dedesubtul amplasamentului fuseseră proprietăţile celor ce locuiau în centrul istoric. Nimeni nu a făcut preluarea oficială a şantierului, când clădirea a fost gata.

Nu a fost făcută înscrierea în registrul cadastral pentru imensitatea din buricul târgului. Ceea ce, observă şi ziarul austriac, înseamnă că Parlamentul - adăpostit acum în palatul lui Ceauşescu - funcţionează, practic, ilegal. Cel puţin din punct de vedere cadastral. "Simptomatic pentru ţară", conchide Eva Konzett, autoarea articolului din Wirtschaftsblatt.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro