Vineri, 26 aprilie 2024 - 12:29:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Hotărâre CEDO: Reducerea salariilor cu 25% respectă drepturile omului


8 ianuarie 2012

CEDOPrin decizia de inadmisibilitate pronunţată la data de 6 decembrie 2011 în cauzele Felicia Mihaieş împotriva României şi Adrian Gavril Senteş împotriva României , Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat neîncălcarea de către Statul român a dispoziţiilor articolului 1 din Protocolul Adiţional nr. 1 la Convenţie, sub aspectul reducerii cu 25% a salariilor.


Potrivit site-ul Hotararicedo.ro, soluţia Curţii, extrem de importantă pentru instanţele interne, este de natură să pună capăt controversei legate de respectarea drepturilor fundamentale ale omului în contextul reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a confirmat interpretările succesive ale Curţii Constituţionale, dar şi pe acelea ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, într-un recurs în interesul legii, pronunţat însă într-un aspect subsidiar, infirmând unele interpretări izolate ale instanţelor judecătoreşti competente să soluţioneze cauze privind conflictele de muncă.

Prin decizia de inadmisibilitate pronunţată, Curtea a reamintit că dispoziţiile Convenţiei nu conferă un drept de a primi un salariu într-un anumit cuantum. Nu este suficient ca un reclamant să invoce existenţa unei "contestaţii reale" sau a unei "plângeri credibile".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro