Marţi, 19 martie 2024 - 9:16:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Doi scafandri români au făcut o descoperire uimitoare în zona Sulina


10 iunie 2015

Doi tineri din Constanţa, pasionaţi de scufundări, au făcut o descoperire impresionantă în zona Sulina. După o aventură de patru ani, aceştia au găsit epavele aproape intacte a trei corăbii scufundate în urmă cu un secol şi jumătate.

Una din epave este o fregată, posibil britanică, dotată cu tunuri şi muniţie. Iulian Rusu şi Pascale Roibu au descoperit navele după o aventură de patru ani, informează ştirileprotv.ro.

Fiind fascinaţi de legendele pescarilor din zona Sulina, cei doi exploratori nu au ezitat să caute ambarcaţiunile misterioase. "Am reuşit să găsim o litografie a Sulinei din 1861, o imagine foarte importantă pentru noi pentru că apare o epavă din care se văd catargele şi foarte important apare ca punct de reper biserica catolică Sf. Nicolae", a declarat Iulian Rusu, unul dintre scafandrii profesionişti.

La 6 km de Sulina, cei doi temerari au găsit nu una, ci trei nave vechi scufundate. Prima pare să fie o fregată englezească, iar celelalte două nave sunt comerciale şi au transportat, probabil, cereale.

"Am descoperit spre norocul nostru trei corăbii, două fiind comerciale, una de război. Ne-a interesat cea de război, pare a fi o fregată englezească sau franţuzească scufundată în condiţii necunoscute. Am găsit ghiulele de calibru foarte mare în kg - o ghiulea ajunge la 70 kg, roţi de afet de tun", a declarat Pascale Roibu, al doilea scafandru.

Descoperirea celor doi scafandri a făcut deja înconjurul continentului european. Cei doi aventurieri nu sunt la prima reuşită. În urmă cu doi ani, aceştia au descoperit în apele lacului Siutghiol din Constanţa epava unui avion doborât în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro