Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 10:16:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Festivalul 3 Smoked Olives Island. Muzică electronică în inima Dunării


7 mai 2018

Festivalul 3 Smoked Olives Island, singurul festival de muzică electronică din România care are loc pe o insulă, revine cu cea de-a şasea ediţie la sfârşitul lunii iulie.

În total, peste 4.000 de oameni sunt aşteptaţi între 25 şi 30 iulie la cea de-a şasea ediţie a 3 Smoked Olives Island Festival (3SOF), singurul festival de muzică electronică din România care are loc pe o insulă.

Timp de cinci zile, tineri din România şi din Europa vor petrece pe o insulă de pe Dunăre din apropierea punctului de trecere cu bacul dintre Ostrov, România, şi Silistra, Bulgaria.

Insula unde are loc festivalul beneficiază de o plajă de câţiva kilometri şi de o pădure întinsă unde cei prezenţi pot campa gratuit pe perioada evenimentului. Artişti de muzică electronică recunoscuţi la nivel naţional precum Dan Andrei, Herodot, Golan şi Dj Vasile, dar şi DJ internaţionali, printre care Ion Ludwig (Niue, Pacificul de Sud), Andrey Pushkarev (Germania), Sedee (Germania), Clovis (Germania) şi Raha din Japonia fac parte din lineup-ul ediţiei din acest an.

Aflată departe de agitaţia marilor oraşe, insula de pe Dunăre, dar şi festivalul în sine, sunt un magnet pentru iubitorii de natură şi de muzică. Pornit acum opt ani ca o ieşire în natură a unui grup de prieteni, festivalul 3 Smoked Olives Island a evoluat în momentul de faţă la un eveniment în sine, cu mai multe scene, artişti consacraţi şi o pasiune puternică pentru natură.

Insulele de pe Dunăre, peste 40 la număr doar în România, cunoscute şi sub numele de ostroave, sunt adevărate sanctuare naturale, festivalul acordând o atenţie deosebită protejării spaţiului natural.

La Festivalul 3 Smoked Olives Island deşeurile se colectează selectiv

Ediţia din acest an vine cu mult mai multe noutăţi, printre care colectarea selectivă a deşeurilor generate în urma evenimentului şi implicarea celor prezenţi în activităţi cu privire la reducerea amprentei de carbon asupra mediului, energie regenerabilă, reciclare şi compost.

Observaţii de stele căzătoare, yoga pe plajă si caiac-canoe pe Dunăre la Festivalul 3 Smoked Olives Island

Cei prezenţi la festival vor avea parte de un program divers plin de natură şi aventură pe perioada celor cinci zile de eveniment.

Pe lângă muzica ce va anima serile de vară, oamenii vor putea face yoga sau se pot plimba cu barca pe Dunăre, într-un decor natural, idilic.

Cei mai curajoşi pot încerca wakeboard, pentru un plus de adrenalină.

Pe lângă acestea, insularii vor putea fi martori ai unui spectacol astronomic minunat, o ploaie de meteori denumită Delta Aquariid, care atinge punctul culminant în timpul petrecerii de sâmbătă, 28 iulie.

Organizatorii festivalului asigură parcare, pază, zonă cu mâncare (fiecare participant suportă preţul mâncării pe care o consumă), dar şi o echipă permanentă de salvatori şi Crucea Roşie.

Preţul biletelor variază între 35 şi 55 de euro, preţ care include taxa de intrare, costul unui transfer dus-întors cu barca şi eco-taxa. Accesul este permis doar persoanelor peste 21 de ani.

În afară de cort, participanţii la Festivalul 3 Smoked Olives Island sunt sfătuiţi să îşi aducă şi:

– ochelari de soare
– costum de baie
– haină impermeabilă (în caz că va ploua)
– sac de dormit
– o perehe în plus de pantofi
– sandale
– spray anti-ţânţari
– loţiune de soare
– o pălărie
– o sticlă din aluminiu sau din inox pentru apă
– pungi biodegradabile pentur gunoaie
– hârtie igienică (în cazul în care nu sunt mulţumiţi de hârtia oferită de organizatori)
– lanternă
– şampon / săpun
– scrumieră (fumătorii sunt rugaţi insistent să nu arunce mucurile de ţigări pe jos)
– dopuri pentru urechi

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro