Marţi, 19 martie 2024 - 6:42:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Povestea Vilei Far de la Sfântu Gheorghe


24 aprilie 2021

Totul a început în august 2019 când deşi aveam ceva vechime ca turist la Sfântu Gheorghe locul unde Marea Neagra îmbrăţişează Dunărea am avut norocul sa găsesc rezervare la Vila Far.

Cunoscând topografia locului din anii trecuţi, iniţial am crezut ca pensiunea este situata undeva lângă farul din Sfântu, dar surpriza este chiar în centru lângă căminul cultural.

Asa am cunoscut-o pe Anisia Budei administrator pensiunii si surprizele au început sa apară.

Cum m-am simţit absolut minunat în aceasta locaţie, anul trecut am revenit şi acest an deja mi-am rezervat camera 10, camera mea pot spune deoarece acolo am avut rezervare şi în anii trecuţi.  

Sa revin la Anisia şi povestea pensiunii pe care o poseda deoarece am rămas surprins atât de plăcut încât merita sa fie cunoscuta. Anisia, fiică de avocaţi, foşti judecători în Bucureşti, a absolvit Liceul German, promoţia 2010, a studiat managementul turistic, licenţa luând-o în Elveţia, după care a absolvit în 2015 şi Facultatea de Drept. A urmat apoi un an de masterat în Olanda în destinaţii turistice, lucrarea de disertaţie fiind despre experienţa turiştilor în Sfântu Gheorghe

Şi totuşi de ce Sfântu Gheorghe???

Deoarece părinţii săi s-au îndrăgostit aici ulterior cumpărând un teren pe care au construit o casă în stil tradiţional unde sa îşi petreacă verile. Pe când ridicau casa de vacanţă, Vila Far s-a pus în vânzare şi cum a fost dragoste la prima vedere lucrurile au decurs logic

Iniţial locaţia construită ca parte a resortului Green Village a trebuit refăcută şi recompartimentată lucru dificil atât din punct de vedere financiar cât şi al găsirii forţei de munca.

A angajat o echipa din Harghita şi a început nebunia, greul urmând de acum. Vorbim despre o perioada de muncă cot la cot cu echipa de muncitori împreună cu Razvan(soţul ei). Iar după ce îi cunoşti înţelegi foarte uşor deviza ei:  Oaspeţii sunt OASPEŢI, NICIODATĂ turişti sau clienţi!!!

Asta reflectă percepţia unui business de familie făcut din inimă şi nu pentru bani.

În contextul actual, cu apariţia mirificului virus şi a perioadei de pandemie vara anului 2020 a adus un aflux mai colorat de vizitatori în Sfântu, lucru pe care l-am observat şi eu.

Discutând cu Anisia am căzut de comun acord că anul trecut, deşi poate a fost puţin mai sufocant, calitatea vizitatorilor a fost clar dominată de cei obişnuiţi cu all inclusive la bulgari şi greci.  De obicei cei care aleg ca destinaţie de vacanţă Sfântu Gheorghe sunt oameni cu un anumit nivel de educaţie, care ştiu să respecte natura şi pe cei din jur, ca exemplu personal nu am văzut pana anul trecut turişti cu boxe portabile şi piscine pentru copii pe plajă decât accidental, unul maxim doi.

Din vorba în vorba ajung cu discuţia unde voiam şi anume la sprijinul acordat de autorităţile locale şi ARBDD micilor investitori din Delta Dunării.  Elegant Anisia este sceptică în privinţa implicării celor mai sus menţionaţi în a sprijini investitorii în turism, dar îşi doreşte ca măcar sa nu le fie puse piedici şi tot ar fi ceva.





Din informaţiiile pe care le deţin având mulţi prieteni în Sfântu, investiţiile în infrastructura sunt minunate ,dar lipsesc cu desăvârşire şi chiar dacă Anisia nu a dorit sa comenteze subiectul vă pot spune ca Primăria comunei Sfântu Gheorghe a fost mai interesată de construcţia unei piste pentru biciclete din sat până la plajă şi de montarea unor stâlpi pentru iluminatul acesteia, decât de a pune la dispoziţia pensiunilor un serviciu de colectare a deşeurilor vegetale rezultate din activităţile de cosmetizare şi curăţare a locatiilor (tunsul ierbii, toaletarea pomilor şi arbuştilor)  

Ba unii localnici susţin ca li s-a propus să-şi achiziţioneze tocătoare de crengi şi compactoare de frunze.

Motivul invocat de autorităţile locale a fost acela ca cei de la mediu amendează Primăria din Sfântu Gheorghe pentru deşeurile vegetale depozitate în rezervaţie.

Pe subiectul autorităţi locale şi facilităţi sau sprijin acordat micilor investitori pot pedala două zile lejer asta fiind un lucru general valabil în România, dar ar însemna să vă plictisesc iar eu sa ma enervez şi sa trec la un limbaj suburban, deşi am senzaţia că multora din cei ce ne conduc le face placere sa primească ce le tot dăm.

Revenind la Anisia şi povestea ei, am întrebat-o despre planurile de viitor, atât în plan personal cât şi al dezvoltării afacerii şi răspunsul destul de detaliat legat de afacere nu merită să îl reproduc.

Tot ce trebuie sa ştiţi este că Vila Far îşi va mari capacitatea de cazare, vor apărea construcţii noi calitatea serviciilor rămânând ca până acum la standard ridicat.

Legat de personalul ce deserveşte pensiunea este ca peste tot în România greu de găsit şi se pare că la vara voi avea bonă din străinătate, deoarece salariul de 2500/3000 lei net nu satisface nevoile românaşilor noştrii.

Aşa că am o rugăminte: Anisia, pentru camera 10 doresc o cameristă thailandeză sau japoneză!!!

Pe plan personal probabil Darius, fiul Anisiei, va primi o surioara sau un frăţior dacă Razvan şi Anisia se vor hotărâ la mărirea echipei manageriale.  Am primit promisiunea ca din vara Anisia va găti la pensiune în stilul tradiţional, că se vor ocupa şi de partea de entertainment, mai precis plimbări cu barca, pescuit de scoici şi meduze aceste fiind singurele specii ce pot fi păstrate de pescarii amatori după noile hotărâri ale lui Câţu & comp.

Fac ce fac şi tot la politicieni ma întorc, deoarece dacă turismul din perioada iunie/septembrie nu va fi afectat de hotărârea dobitocilor care ne conduc de a interzice păstrarea capturi de către turiştii veniţi în Delta să pescuiască pentru relaxare, în lunile mai, octombrie şi noiembrie turismul din zona va fi ca şi mort.

Exceptând piedicile puse investitorilor chiar de către cei ce ar trebui să-i sprijine, vă invit să mergeţi măcar o dată prin Delta Dunării, iar pentru cei ce nu suferă de sindromul all inclusive de fiţe de Mamaia, Grecia sau Bulgaria, cei ce nu merg la mare să-şi etaleze papucii Gucci şi lanţurile de aur, cei care nu merg să-şi umple matul şi să care haleala în cameră, voi oamenii normali, educaţi şi care nu aţi fugit de şcoală precum dracul de tămâie, mergeţi la Sfântu.

Oamenii calzi şi sinceri, liniştea şi frumuseţea locurilor merită să cheltui ceva mai mult decât în Tassos sau Balcic.

Închei cu: ne vedem în iulie Anisiaaaaaaa!!!!!!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro