Marţi, 19 martie 2024 - 11:23:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Hai în Delta Dunării! Mii de turişti au ales Delta ca destinaţie de vacanţă!


13 iulie 2022

 

Delta Dunării a devenit una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă din România. Linişte, peisaje senzaţionale, mâncare tradiţională- toate transformă zona într-una căutată de turiştii sătui de gălăgia de pe Litoralul românesc.

Iar dacă vorbim despre ce activităţi poţi face în Deltă putem menţiona pescuitul, plimbările pe canalele cu nuferi şi păsări, trasee de caiac-canoe, birdwatching şi nu în ultimul rând plajele sălbatice, mai puţin populate, cu promisiunea de linişte şi relaxare.

Asociaţiei de management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării a anunţat că în primele şase luni ale anului 2022, 42.735 de turişti au ales Delta drept loc de vacanţă.

Cu toată situaţia inedită în care s-a găsit la început de sezon, industria ospitalităţii din Delta Dunării şi-a revenit şi a primit şi primeşte turiştii în condiţii de siguranţă, oferind acestora noi experienţe deltaice de vacanţă. Cifrele comparative arată că dacă până în luna mai a anului trecut, un an atipic ca şi 2020, am avut în Deltă 59.119 de turişti,  în 2022, în aceaşi perioadă, au ales destinaţia 42.735 de turişti, cu aproximativ 25% mai puţine înoptări, prezenţa acestora fiind evident grevată de zvonurile alarmiste, dar şi de creşterea preţurilor determinată de criza economică. Iar zvonurile alarmiste se referă la războiul din Ucraina, zvonuri întreţinute şi de o parte a presei româneşti care a anunţat inclusiv...bombardamente în Delta Dunării, informaţii nereale lansate cel mai probabil de concurenţii destinaţiei.



„Îi încurajăm pe turişti să viziteze Delta Dunării, un loc unic în lume, unde industria ospitalităţii a fost în permanenţă pregătită să primească turiştii pentru practicarea un turism responsabil, lent, de vizitare, armonios îmbinat cu biodiversitatea, multiculturalitatea, tradiţiile şi gastronomia locală.

Toţi aceşti ani, complicaţi, ne-au învăţat să ne reinventăm şi să schimbăm modul de a face turism. Cine nu înţelege va dispărea natural, iar cei care practicau nefiscalizat şi “vânătoarea” de turişti, pentru a îi supratarifa la transportul în Deltă, sunt de domeniul trecutului. Să înţelegem că în astfel de perioade, de ”curăţenie”, informaţiile privind evoluţia turismului deltaic ar trebui prelute de la cei reprezentativi şi nu de la acei a căror afacere, nefiscalizată, este în pericol de a falimenta.

Îi asigurăm pe turiştii care aleg să viziteze Delta că vor avea parte de o primire călduroasă, de servicii de calitate şi de preţuri corecte, proprietarii de hoteluri, pensiuni, dar şi şi localnicii încercând să nu mărească tarifele la cazare şi transport decât cu rata inflaţiei.”
a declarat Cătălin Ţibuleac, preşedintele AMDTDD.

Cu o suprafaţă de peste 5700 km², dintre care care doar 10% reprezintă uscat, Delta Dunării îşi măreşte, anual, suprafaţa cu aproximativ 40 metri pătraţi. Este a treia ca mărime din Europa şi este considerată cea mai spectaculoasă dintre toate. Cuprinde 20 de zone strict protejate, cele mai importante fiind Insula Ceaplace, Pădurea Letea şi Caraorman, Lacul Nebunu.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro