Marţi, 20 februarie 2018 - 5:50:25
EUR
EURO = 4.6609 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.753 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Start-up Nation, aprobat prin lege: Condiţii modificate la programul ce va finanţa anual mii de IMM-uri


28 aprilie 2017

Ordonanţa ce reglementează programul Start-up Nation România, în cadrul căruia întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) vor putea solicita sprijin financiar de până la 200.000 de lei, a fost aprobat astăzi prin lege de către Camera Deputaţilor, însă cu anumite modificări faţă de regulile stabilite iniţial de Guvern. În perioada următoare vor fi publicate şi normele pentru aplicarea programului şi se va anunţa data începând de la care antreprenorii vor putea depune cererile de finanţare.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, ce reglementează programul Start-up Nation România, a fost aprobată astăzi, prin vot decisiv, de către Camera Deputaţilor. Asta înseamnă că proiectul legii de aprobare a OUG nr. 10/2017 mai are nevoie doar de semnătura preşedintelui României pentru a se aplica.

Pentru a continua să producă efecte, toate ordonanţele emise de Guvern trebuie să fie supuse aprobării parlamentarilor, aşa cum prevede Constituţia. Astfel, aleşii poporului pot fie să aprobe o ordonanţă exact în forma stabilită de Executiv, fie s-o aprobe cu unele modificări (adică aşa cum s-a întâmplat acum cu Start-up Nation). Concret, principalele modificări aduse programului Start-Up Nation România vor fi:

  • în cazul în care o persoană fizică a desfăşurat în anul anterior sau până la data deschiderii programului de finanţare activităţi economice prin intermediul unei întreprinderi existente, ea va putea înfiinţa o societate nouă şi va putea solicita sprijin financiar pentru un cod CAEN diferit, acest aspect nefiind amintit în forma actuală a OUG nr. 10/2017;
  • în cadrul programului se va utiliza atât mecanismul rambursării cheltuielilor efectuate, cât şi cel al decontării cererilor de plată. Forma valabilă în prezent a OUG nr. 10/2017 nu prevede modalitatea prin care antreprenorii intră în posesia ajutorului financiar nerambusabil;
  • numărul minim de locuri de muncă nou-create va fi redus de la două la unul singur şi acesta va trebui menţinut doi ani de la data finalizării implementării proiectului;
  • normele pentru aplicarea OUG nr. 10/2017 vor fi aprobate prin ordin de ministru, nu prin hotărâre a Guvernului, aşa cum este stabilit acum.

Înscrierea în Start-up Nation va putea fi făcută în perioada următoare, termenul estimat de către oficialii Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) fiind a doua jumătate a lunii mai 2017

IMM-urile beneficiare ale programului Start-up Nation România, ce se va derula între anii 2017 şi 2020, sunt întreprinderile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017 şi care îndeplinesc următoarele condiţii:

  • sunt societăţi comerciale, înfiinţate în baza prevederilor Legii societăţilor comerciale nr. 31/1990;
  • sunt societăţi cu răspundere limitată - debutante (SRL-D), înfiinţate conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri;
  • sunt societăţi cooperative, înfiinţate conform Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei.

Totodată, antreprenorii care au mai desfăşurat activităţi economice în trecut pot solicita sprijin financiar pentru finanţarea unor idei de afaceri noi, pe care nu le-au desfăşurat în anul anterior înscrierii în program sau în anul depunerii cererii de finanţare, până la deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor, prin intermediul altor societăţi comerciale.

Prin urmare, antreprenorii care se regăsesc în această situaţie, având activitate economică în trecut, pot înregistra la Oficiul Registrului Comerţului (ORC) o întreprindere cu un cod CAEN nou, diferit de cel desfăşurat în trecut, devenind astfel eligibili în cadrul programului Start-up Nation.

Prin programul Start-up Nation Romania se acordă ajutor de minimis unui număr maxim anual de 10.000 de beneficiari, în sumă maximă de 200.000 lei / beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Beneficiarul va avea obligaţia de a suporta integral valoarea cheltuielilor neeligibile, dacă intervin în implementarea programului de finanţare, dar şi orice cheltuială care depăşeşte valoarea ajutorul maxim acordat.

Sumele necesare implementării programului Start-up Nation Romania se asigură anual de la bugetul de stat cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetul MMACA şi / sau din fonduri externe.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(460 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Cristi Cimpeanu foto

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec S-ar putea sa fiti nemultumit din cauza ca trebuie sa amanati o calatorie in interes profesional sau de afaceri. Amanarea ar putea fi, de fapt, in avantajul dumneavoastra, pentru ca astazi nu sunt recomandate calatoriile lungi. In a doua parte a zilei aveti ocazia sa puneti la cale o colaborare pe termen lung, din care sunt sanse sa obtineti beneficii materiale importante. taur Schimbarile pe care intentionati sa le faceti in camin sunt bine primite de membrii familiei, dar va sfatuim sa tineti cont si de dorintele partenerului de viata. Este recomandat sa nu va implicati in mai multe activitati in acelasi timp, pentru ca riscati sa nu duceti la bun sfarsit niciuna dintre ele. Spre seara, este posibil sa aveti parte de o surpriza placuta din partea unei persoane apropiate.
GEMENI RAC
gemeni In prima parte a zilei aveti posibilitatea sa finalizati o lucrare inceputa mai demult in casa. O persoana mai in varsta din familie ar putea fi dispusa sa va ajute financiar, dar probabil ca va incerca sa-si impuna ideile in legatura cu schimbarile pe care doriti sa le faceti. Va sfatuim sa fiti foarte diplomat pentru a evita o cearta care ar putea sa tensioneze atmosfera din familie. Dupa-amiaza este posibil sa primiti o veste buna de la o ruda apropiata. rac Se pare ca azi aveti multe probleme de rezolvat. Eastrolog.ro va sfatuieste sa va menajati sanatatea si sa acordati mai mult timp odihnei. Aveti posibilitatea sa faceti anumite schimbari in camin, care ar putea contribui la imbunatatirea relatiilor cu partenerul de viata. In partea a doua a zilei s-ar putea sa fiti tentat sa cheltuiti o suma destul de mare. Va recomandam sa fiti prudent, fiindca nu este o zi favorabila investitiilor.
LEU FECIOARĂ
leu Este o zi buna pentru a va ocupa de rezolvarea unei probleme financiare mai vechi.Daca vi se propune o colaborare, ar fi bine sa nu o refuzati, pentru ca ar putea determina o schimbare in bine in viata dumneavoastra. N-ar strica sa va consultati cu partenerul de viata. fecioara Se anunta o zi destul de incarcata, asa ca ar fi bine sa va organizati cat mai riguros.S-ar putea sa fiti nevoit sa faceti cheltuieli neprevazute. Nu este exclus sa va schimbati programul in ultimul moment, pentru a va ocupa de o problema urgenta a unui partener de afaceri
BALANŢĂ SCORPION
balanta Este momentul sa va concentrati atentia asupra problemelor din camin. Va puteti baza pe intuitie, dar va sfatuim sa tineti cont si de dorintele partenerului de viata. Dupa-amiaza, o ruda v-ar putea cere ajutorul intr-o chestiune financiara. scorpion Astazi s-ar putea ivi ocazia sa rezolvati o problema financiara care va preocupa de mai mult timp. In prima parte a zilei este posibil sa vi se propuna o afacere care se anunta profitabila pe termen lung. Va recomandam sa evitati speculatiile de orice fel.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Aveti ocazia sa puneti in practica planurile pe care vi le-ati facut in legatura cu o afacere. Relatiile cu prietenii ar trebui sa fie foarte bune.Dorinta dumneavoastra de libertate ar putea genera tensiuni in familie. Va sfatuim sa fiti diplomat si sa nu refuzati comunicarea cu membrii familiei. capricorn Astazi aveti tendinta sa va ocupati de mai multe proiecte in paralel. Inainte de a incepe ceva nou, ar fi bine sa finalizati o parte dintre lucrarile deja incepute. Pentru a realiza ceea ce v-ati propus, este necesar sa fiti inventiv si perseverent. Se pare ca traversati o perioada de instabilitate financiara. Va sfatuim sa aveti rabdare si sa nu va lasati tentat de castiguri usoare si speculatii.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Se pare ca sunteti in forma si este un moment bun pentru a demara noi activitati. Azi sunt favorizate si planurile de viitor in ceea ce priveste locuinta si viata de familie. Partenerul de viata si familia va incurajeaza si sunt dispusi sa va ajute. Dificultatile cu care va confruntati in aceasta perioada sunt trecatoare. Eastrolog.ro va sugereaza sa fiti mai optimist. pesti Astazi creativitatea ar trebui sa fie la cote inalte si va poate ajuta sa rezolvati probleme dificile intr-un mod ingenios. Va recomandam sa tineti cont de sfaturile unei rude mai in varsta. Relatiile sentimentale parcurg o perioada favorabila. Atentie la tendinta de a-i face reprosuri nemeritate persoanei iubite!
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 februarie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro