Miercuri, 24 aprilie 2024 - 10:31:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Corala "Armonia" a Casei de Cultură din Plopeni, una dintre cele mai apreciate formaţii de gen din România


1 iulie 2015

Apreciata si aplaudata, Corala “Armonia” a Casei de Cultura Plopeni, condusa de dirijorul Cornel Mutu, si-a castigat de-a lungul existentei sale, un loc in peisajul muzical prahovean si nu numai. Anul 2002 marcheaza infiintarea acestui ansamblu ce detine o diversa paleta repertoriala, eleganta si decenta in aparitie, caldura in interpretare si totala daruire.

O generatie trece, alta vine, este un perpetuu reinceput, care cu usurinta ar putea periclita performanta ansamblului, dar cum “Omul sfinteste locul”, pe langa talent, competenta, rigoare, perseverenta si dragoste, asemenea minuni sunt inca posibile, si iata-ne pasind in al 13-lea an al existentei noastre. Telul nostru este acela de a promova acest nesecat “coltisor de muzica”, de a participa si organiza evenimente artistice ce isi doresc sa mentina cat mai vie flacara spiritului coral, demonstrand lumii intregi autenticitatea muzicii noastre corale. Si cum “s-a dat startul la festivaluri”, recent “Armonia” s-a intors de la Festivalul International de Muzica Corala “D.G.Kiriac”Pitesti, ed. a- XXIII- a, desfasurat in perioada 22-28 iunie a.c., demonstrand inca o data ca muzica corala romaneasca dainuie si va dainui atata timp cat se va adresa sufletului omenesc pe care il innobileaza.

Au rasunat vocile a sute de coristi care au incantat publicul argesean (atat de receptiv la muzica corala) prin cantul lor, aducand totodata un omagiu marelui D.G.Kiriac. In cadrul festivalului ce s-a desfasurat in diverse locatii din Pitesti, Mioveni, Topoloveni, Curtea de Arges, au evoluat coruri atat din tara cat si din strainatate – Grecia, Bulgaria, Elvetia, formatiile participante prezentand repertorii diverse de la muzica religioasa romaneasca si straina la prelucrari folclorice, cantece din repertoriul universal, aranjamente corale sau cantece in prima auditie. Serile de muzica au insemnat o reusita deplina atat a participantilor cat si a organizatorilor, in sensul promovarii valoroasei creatii corale romanesti si straine, onorati fiind de prezenta Presedintelui Asociatiei Nationale Corale din Romania, Maestrul Voicu Enachescu. Multumim autoritatilor locale ale orasului Plopeni pentru incredere si sustinere, asigurandu-le ca vom consolida an de an prestigiul coralei, dar mai ales al urbei in care traim.

Presedinte Corala”Armonia” Plopeni- Prahova Maria Stanciu


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro