Vineri, 19 aprilie 2024 - 3:55:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Patricia Kaas vine în România!


4 februarie 2013

Faimoasa cântăreaţă, Patricia Kaas, va susţine un concert extraordinar, în memoria celebrei cântăreţe Édith Piaf,  la Cluj-Napoca, în data de 24 iunie. Concertul face parte din turneul mondial al artistei şi este organizat de TIFF Events.

         Patricia Kaas este unul dintre cele mai reprezentative nume ale muzicii franceze din toate timpurile. Cu ocazia acestui concert, cei prezenţi vor avea ocazia să asculte o parte dintre melodiile celebre ale cântăreţei: „Padam Padam”, „Milord” sau „Non, je ne regrette rien”. Aceste melodii, alături de altele care au avut un succes enorm de-a-lungul timpului fac parte dintr-un album, care marchează împlinirea a 50 de ani de la moartea faimoasei artiste, care i-a marcat copilăria, Édith Piaf.

         Concertul va avea loc în data de 24 iunie, la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, ora 20.30 şi promite să fie un spectacol nemaipomenit, cu un decor inedit, care crează o atmosferă pariziană postbelică. Vor exista şi proecţii video, care vor prezenta imegini inedite din viaţa artistei care a marcat muzica franceză.

         Directorul TIFF Events, Tudor Giurgiu, declară că: Cluj-Napoca este un oraş care merită să găzduiască mult mai multe evenimente de calibru, fie că vorbim de festivaluri, concerte sau conferinţe. Cu 12 ani  în urmă, am organizat prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) cu credinţa că va putea deveni, în timp, un brand al Clujului. Astăzi, suntem la fel de convinşi că le vom putea oferi clujenilor surprize plăcute şi în restul anului, nu doar în timpul festivalului. Un concert Patricia Kaas este un eveniment extraordinar în sine, pentru că vorbim de un artist internaţional de prim rang, dar anul acesta în particular este un prilej deosebit, pentru că show-ul ei este o reverenţă sublimă în faţa unei alte mari voci: Édith Piaf”.

         Pe scenă, frumoasa franţuzoaică va fi acompaniată de un violinist, un pianist şi un Dj, pe care artista îl numeşte “un adevărat dirijor de orchestra virtuală”. Cei prezenţi vor avea parte de surprize din partea cântăreţei, care îi vor bucura cu siguranţă.

         Întrebată fiind despre melodiile de pe acest album, Patricia Kaas a spus: “Interpretez cântecele acestea în maniera mea, investind emoţiile şi amintindu-mi de dramele mele. Mi le-am imaginat ca un omagiu pentru Édith Piaf, dar nu am dorit pur şi simplu să reiau melodiile ei; am vrut ca aranjamentele muzicale să fie la înălţimea acestei mari artiste şi a vieţii ei”. Compozitorul Abel Korzeniowski s-a ocupat de aranjamente, fiind unul dintre cele mai consecrate nume din domeniul muzicii de film şi nominalist la Globul de Aur.

         Concertul aniversar a mai fost susţinut până acum pe unele dintre cele mai mare scene ale lumii din oraşe ca Londra sau New York. Turneul va continua până la finalul acestui an, Patricia Kaas urmând să ajungă pe scena altor mari oraşe ale lumii.

       


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro