Joi, 28 martie 2024 - 10:30:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Guvernul lui Ponta se clatină. Un partid din coaliţie ameninţă că iese de la guvernare


15 iunie 2015

Vicepremierul Gabriel Oprea ameninţă că partidul pe care îl conduce va ieşi de la guvernare dacă PSD modifică pe ascuns Codul Penal.

„Le-am spus-o şi lui Victor Ponta, le-am spus-o şi colegilor de coaliţie: în momentul în care constatăm… că se lucrează de exemplu la codul ăla penal, unii pe furiş vor să-l modifice, sau se doreşte un atac asupra statului român, pe noi ne pierd de parteneri”, a declarat preşedintele UNPR în cadrul emisiunii „După 20 de ani” de la postul de televiziune PROTV.

Fără UNPR, PSD pierde majoritatea parlamentară.

Afirmaţia lui Gabriel Oprea vine în contextul în care Camera Deputaţilor trebuie să voteze nu mai puţin de 22 de modificări la Codul Penal şi la cel de procedură penală.

Printre modificările Codului Penal se numără cea referitoare la faptul că vor fi încătuşaţi în arestul preventiv doar cei care sunt suspectaţi de fapte de violenţă, potrivit digi24.ro. Prin urmare, politicienii acuzaţi de fapte de corupţie, de exemplu, nu ar mai putea fi încătuşaţi.

O altă modificare se referă la faptul că arestarea preventivă se va face doar pe baza unor indicii temeinice, nu rezonabile, aşa cum prevede actuala lege.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro