Luni, 29 aprilie 2024 - 10:56:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cornel Dinicu, amendat de primărie pentru plantarea de copaci în memoria victimelor incendiului din 26 decembrie


7 aprilie 2024

O controversă legală şi morală a izbucnit în comuna Gura Vadului, după ce primarul a emis o notificare îndreptată către Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, ameninţându-l cu o amendă pentru plantarea a 150 de puieţi de nuc în memoria victimelor tragicului incendiu din 26 decembrie.

Acţiunea de comemorare a avut loc pe 30 martie, când rudele victimelor incendiului de la pensiunea din Tohani, împreună cu apropiaţi ai fermei şi prieteni, au decis să planteze aceşti puieţi pe terenul lui Cornel Dinicu. Gestul a fost gândit ca un omagiu adus celor decedaţi şi o manifestare de solidaritate faţă de suferinţa familiilor acestora.

Cu toate acestea, autorităţile locale consideră că această iniţiativă a fost ilegală, catalogând-o drept o înfiinţare neautorizată de plantaţie, pentru care era necesară obţinerea de aprobări prealabile conform legislaţiei în vigoare.

Cornel Dinicu susţine însă că acţiunea a fost orientată spre stabilizarea terenului şi că nu a fost creată o plantaţie în adevăratul sens al cuvântului. El argumentează că puieţii de nuc au fost plantaţi de-a lungul unui drum care face acces spre o plantaţie de viţă de vie şi că intenţia nu a fost să se creeze o exploatare comercială, ci să se aducă un omagiu victimelor şi să se îmbunătăţească aspectul şi stabilitatea terenului.

În prezent, decizia finală asupra legalităţii acţiunii va fi luată de instanţele competente, iar rezultatul va reprezenta un precedent important în interpretarea şi aplicarea legislaţiei în situaţii similare de comemorare şi solidaritate în faţa unor tragedii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro