Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:52:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Succes pentru handbalul românesc. Turda va juca în finala Cupei Challenge


2 mai 2017

Potaissa Turda s-a calificat în finala Cupei Challenge la handbal masculin, după ce a eliminat formaţia islandeză valur Reykjavik.

Ardelenii s-au impus pe teren propriu în faţa nordicilor cu scorul de 32-23, întorcând spectaculos deficitul de opt goluri pe care îl aveau de recuperat în urma duelului din Islanda. Atunci, Valur a câştigat cu 30-22.

Performanţa este una extraordinară pentru handbalul masculin românesc, care are un trecut glorios, dar un prezent dezolant. Potaissa are doar doi jucători străini în lot.

În drumul lor spre finala Cupei Challenge, a treia competiţie valorică la nivel continental, handbaliştii din Turda au înregistrat doar două înfrângeri în opt partide. Islandezii nu pierduseră niciun meci în competiţie până la partida de duminică seară, din România.

”A fost un meci al unei comunităţi întregi, suntem un oraş mic, dar reuşim să oferim ceva, să ajutăm handbalul românesc. În spatele acestei calificări stă muncă, suflet. Dedicăm acest succes jucătorului Raul Marian. Tatăl său a suferit un atac de cord la Sighişoara, dar el a ţinut să rămână alături de noi la acest joc. Cu astfel de oameni şi caractere reuşim să facem performanţă. Chiar dacă Challenge Cup e a treia competiţie ca valoare, această finală reprezintă un an de muncă“, a spus Flaviu Sâsâeac, preşedintele clubului, pentru Prosport.

În finala Cupei Challenge, ardelenii îşi vor măsura forţele cu portughezii de la Sporting Lisabona, tot într-un sistem cu dublă-manşă. Potaissa poate deveni a patra echipă din România care câştigă întrecerea, după Steaua, Odorheiu Secuiesc şi UCM Reşiţa (3 titluri).

Echipa din Turda este în cursa pentru titlul de campioană şi în campionatul României, urmând să întâlnească CSM Bucureşti în semifinalele competiţiei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro