Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 8:34:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Filme în premieră pentru liceenii din Ploieşti


14 mai 2015

Atenţie, liceeni! Cinema-Edu a pus trei filme în valiză şi în curând porneşte prin ţară. Pe 19 şi 20 mai educaţia cinematografică devine materie de studiu pentru elevii din Ploieşti, la Club Cinema Twins.

Elevii de liceu părăsesc orele de curs pentru evenimentele Cinema-Edu, unde pot vedea trei filme de artă multipremiate şi pot dezbate împreună cu invitatul nostru special, criticul de film Florin Barbu, teme ca maturizarea şi formarea identităţii personale, urmele lăsate de războaie,  prietenia şi familia din trei perspective diferite. De asemenea, ei îşi vor însuşi o serie de elemente de gramatica filmului.

Florin Barbu scrie pentru BeWhere şi Agenda LiterNet şi a făcut parte din juriul nominalizărilor la Premiile Gopo 2015.

Primul film, Bekas (r. Karzan Kader) ne arată aventura a doi fraţi kurzi ce trăiesc în Irakul anilor ’90 şi care, după ce văd o parte din Superman la cinematograful din oraş, pleacă într-o călătorie ce are ca destinaţie finală America.  Cinema-edu aduce în premieră Phoenix, (r. Christian Petzold), un film  a cărui acţiune se desfăşoară în 1945.  Nelly, este o supravieţuitoare a Holocaustului care se întoarce din propria "cenuşă" în oraşul natal, Berlin, precum pasărea mitologică, Phoenix. După ce un doctor i-a refăcut chipul complet desfigurat, ea îl caută pe Johnny, soţul ei, despre care nu mai are nicio veste. Din caravană mai face parte şi Ida(r. Pawel Pawlikowski), pelicula câştigatoare a Premiului Oscar pentru cel mai bun film străin în 2015, care ne prezintă călătoria transformatoare a Annei, o tânără orfană ce urmează să depună jurământul la mănăstirea unde crescut, dar care trebuie să petreacă o săptămămână cu singura ei rudă în viaţă, prima ei săptămână petrecută în afara mănăstirii. 

Cinema-Edu doreşte să ofere o alternativă la educaţia formală, să stârnească interesul tinerilor pentru filmul de artă european şi să pună bazele educaţiei lor audiovizuale, pentru a putea să filtreze informaţia la care au acces nelimitat. Evenimentele Cinema-Edu au loc încă din 2010, iar prin acestea, Asociaţia Culturală Macondo a reuşit să dezvolte cel mai complex proiect de educaţie cinematografică şi socială din România, în care liceenii  îşi dezvoltă în mod interactiv spiritul creativ şi critic.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro