Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 1:45:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Zilele culturii la Buşteni


26 august 2013

După un maraton de 16 zile, cu evenimente culturale de înaltă ţinută artistică în fiecare zi, uneori chiar şi câte două spectacole pe zi, a VI-a ediţie a „Zilelor Culturii la Buşteni” s-au încheiat sâmbătă în mod apoteotic cu Festivalul Naţional de Muzică Pop pentru Copii şi Adolescenţi „Buşteni Summer Hits”.

Luni, 19 august, a avut loc o seară de jazz cu cântăreaţa de origine română din Canada (elevă a regretatului Johnny Răducanu) şi Anca Sigartău, cunoscuta actriţă, de data aceasta, în postura inedită de cântăreaţă de jazz, două voci de excepţie, într-o armonizare perfectă, dar şi două pianiste talentate.

Marţi, 20 august, a fost o zi plină. Dimineaţa, de la ora 11.00, a avut loc un recital - „Tineri muzicieni în dialog”, cu un sextet de corzi alcătuit din tineri muzicieni, membri ai Orchestrei Române de Tineret, care au interpretat „Souvenir de Florance” de Ceaikovski, iar în pauzele dintre părţile sonatei au recitat poezii din creaţiile personale dramaturgul, eseistul, scriitorul şi poetul Dinu Grigorescu, poetul Vasile Ioan Ciutacu, precum şi Grigore Golubeanu, referent la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni. Seara, la ora 18.00, cu o sală arhiplină, a avut loc un regal de muzică vocală susţinut de Mihaela Işpan, mezosoprană la Opera Română din Bucureşti, o voce excepţională, şi binecunoscutul Costel Busuioc, un talent nativ de certă valoare.

Miercuri, 21 august, începând cu ora 11.00, publicul a putut lua contact, prin muzică, cu marea cultură indiană, ascultând un program de muzică tradiţională indiană, interpretată de un grup de muzicieni din Timişoara la voce şi instrumente tradiţionale indiene. Seara, Victor Hoajă, colegul de scenă al lui Vasile Şeicaru, împreună cu formaţia sa „Armonia Group”, au interpretat blues-uri şi şlagăre celebre din repertoriul românesc şi străin.

Ultimele trei zile s-au desfăşurat sub semnul concursului, o competiţie muzicală aprigă, dar cu atât mai frumoasă, între copii şi adolescenţi talentaţi, împărţiţi pe cinci grupe de vârstă, în cadrul Festivalului Naţional de Muzică Pop pentru Copii şi Adolescenţi - „Buşteni Summer Hits”, aflat la prima ediţie. Alături de concurenţi, au susţinut recitaluri şi vedete consacrate ale muzicii uşoare româneşti (Lucia Dumitrescu, Florin Apostol, Daniel Iordăchioae şi Adrian Romcescu), care au fost şi membri ai juriului. S-au decernat multe premii şi trofee, menţiuni şi premii speciale, dar premiul cel mare, trofeul festivalului, l-a luat Catinca Popa din Bucureşti, unanim apreciată ca fiind cea mai bună de către membrii juriului. Primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin, a oferit Catincăi Popa şi familiei sale, drept premiu suplimentar, un sejur de 7 zile la Hotel Alexandros din Buşteni.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro