Vineri, 26 aprilie 2024 - 8:18:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Declaraţia 390 aferentă lunii decembrie se va depune doar pe internet din 4 ianuarie


2 ianuarie 2012

declaratiiPotrivit Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri (390) pentru perioadele de raportare calculate începând cu decembrie 2011 va putea fi depusă doar pe noile versiuni de soft începând din 4 ianuarie 2012.

Depunerea pe internet se va realiza doar pe pagina de upload creată iniţial pentru declaraţia 112, accesibilă prin portalul www.e-guvernare.ro, după autentificarea cu certificat digital calificat.

ŢContribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaraţiilor vor putea depune documentele la ghişeul organelor fiscale, în format PDF cu fişier xml ataşat, pe suport CD, însoţite de declaraţia listată, semnată si ştampilată. Pentru perioadele de raportare anterioare lunii decembrie 2011, declaraţia 390 se va depuse doar la ghişeu, pe suport hârtie cu fişier txt pe suport electronic, generată prin programele de asistenţă accesibile pe portalul ANAF, secţiunea Asistenţă contribuabili - Programe utile - Declaraţii fiscale", a precizat ANAF.

Noile versiuni ale programelor de asistenţă (Soft A şi Soft J) pentru declaraţia 390 vor putea fi descărcate de pe portalul ANAF, secţiunea Declaraţii electronice - Descărcare formulare, unde se vor regăsi şi prevederile legale, precum şi instrucţiunile / documentaţia de ajutor.

Informaţii detaliate sunt disponibile la birourile pentru asistenţa contribuabililor din cadrul administraţiilor finanţelor publice şi pe pagina de internet www.anaf.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro