Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 11:40:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Risc de prăbuşire a DN1, între Azuga şi Predeal!


23 martie 2024



Probleme majore de stabilitate pe DN1 între Azuga şi Predeal: Expertiza tehnică avertizează asupra riscului iminent

O expertiză tehnică realizată de Proex Construct în 2022 a identificat probleme grave de stabilitate pe banda de coborâre Braşov-Ploieşti a DN1, între Azuga şi intrarea în Predeal. Conform raportului consultat de Economedia, cea mai serioasă problemă se găseşte la km 137+550, unde platforma drumului este susţinută de un zid de sprijin cu o lungime de 136 de metri.

Deşi jumătate din partea carosabilă şi acostamentele au suferit degradări majore, iar zidul de sprijin prezintă desprinderi de piatră accentuate de trepidaţiile generate de traficul rutier, inclusiv circulaţia nocturnă a camioanelor fără autorizaţii speciale, colapsul ar putea avea consecinţe grave asupra siguranţei circulaţiei rutiere.

Expertiza tehnică recomandă refacerea completă a zidului de sprijin, iar restricţiile de circulaţie vor fi impuse numai după predarea documentaţiei tehnice pentru lucrări şi cu avizul Poliţiei Rutiere.

În plus, pe DN1 Valea Prahovei, CNAIR va scoate la licitaţie contracte pentru pasajele supraterane de la Sinaia Sud şi Sinaia Nord, precum şi pentru sensul giratoriu suspendat de la Predeal. Totodată, două zone cu tasări şi risc de surpare ale DN1 între Azuga şi Predeal urmează să intre în reparaţii, după ce CNAIR a scos la licitaţie un contract pentru autorizaţii şi proiect tehnic necesare lucrărilor de consolidare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro