Vineri, 26 aprilie 2024 - 10:48:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Brexitul a provocat convulsii sociale foarte puternice


25 iunie 2016

Zeci de mii de londonezi au semnat vineri o petiţie pentru a cere ca Londra, capitala Marii Britanii, să devină independentă şi să rămână în UE, în pofida votului britanicilor în favoarea Brexit-ului. Peste 40.000 de persoane au semnat această petiţie pe site-ul change.org, în care îi cer primarului Londrei, Sadiq Khan, să "declare Londra independentă faţă de Regatul Unit şi să-şi înainteze candidatura pentru a adera la UE".

Sadiq Khan a publicat el însuşi un comunicat în care cere ca Londra să fie asociată negocierilor pentru ieşirea din UE. "Este crucial ca Londra să aibă un cuvânt de spus în timpul acestor renegocieri, la fel ca Scoţia şi Irlanda de Nord", două regiuni care au votat de asemenea pentru a rămâne în UE. "Este crucial ca noi să rămânem membru al pieţei unice", a subliniat el.

"Londra este un oraş internaţional şi noi vrem să rămânem în inima Europei", se spune în petiţie. "Admitem, suntem în dezacord cu restul ţării. Atunci, în loc să votăm pasiv şi agresiv unii împotriva altora la fiecare alegeri, să ne oficializăm divorţul şi să ne mutăm cu prietenii noştri pe continent", se mai spune în textul petiţiei.

Vicepremierul nord-irlandez Martin McGuinness, propune un referendum privind independenţa faţă de Marea Britanie şi unirea cu Irlanda, după decizia britanicilor de ieşire din UE. Majoritatea alegătorilor din Irlanda de Nord au votat pentru rămânerea în UE. Irlanda de Nord primeşte fonduri considerabile din partea UE, pentru a finanţa procese menite să susţină procesul de pace din regiune

Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, a sugerat posibilitatea unui nou vot pentru independenţă şi posibila disoluţie a Marii Britanii. Acesta a subliniat că „este inacceptabil din punct de vedere al democraţiei” ca Scoţia să fie scoasă din UE împotriva „voinţei sale”. „Posibilitatea unui al doilea referendum trebuie să fie pe masă şi este pe masă”, a declarat premierul scoţian.

 
Ca să vedeţi câtă ignoranţă a fost la Brexit, citiţi şi:

Mulţi britanici au votat pentru Brexit, fără să ştie ce este Uniunea Europeană

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro