Joi, 18 aprilie 2024 - 12:33:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bogate, frumoase şi puternice! Trei românce au Spania la picioare


28 octombrie 2017

 

Presa spaniolă le-a catalogat pe Marcela Topor, Mihaela Mihalcea şi Anka Moldovan drept cele mai influente femei din Spania în ceea ce priveşte mediul politic, mass media şi afaceri.

Marcela Topor soţia lui Carles Puigdemont, preşedintele Guvernului catalan, este cunoscută ca ”Doamna Cataloniei”. Cei doi s-au cunoscut în anii 1990, iar de 15 ani formează un cuplu. Nunta a avut loc în 2004 în Moldova, iar potrivit propriilor declaraţii, Marcela l-a învăţat, în timp, pe Carles limba română. Cei doi au împreună doi copii pe Magali (în vârstă de 10 ani ) şi Maria (8 ani) iar cu toţii locuiesc în oraşul Girona.

Jurnaliştii spanioli spun despre Marcela Topor că nu s-a limitat în a fi casnică, ci a devenit o personalitate puternică în politică şi mass-media. În România a studiat filologie engleză şi franceză, iar în Spania are propria emisiune la un post local Catalan, numită ”Catalan Connections” unde apără cu ardoare ideologia celor care doresc independenţa regiunii.

În 2004 a fondat şi un ziar gratuit, împreună cu soţul ei, prin care promovează ideile preşedintelui regiunii catalane şi care a primit subvenţii aproape jumătate de milion de euro.

Mihaela Mihalcea este partenera de viaţă a lui Juan Luis Cebrián, unul dintre fondatorii ziarului El Pais şi preşedinte al trustului de presa PRISA, una dintre cele mai influente companii de media din Spania. Cei doi au fost văzuţi prima dată împreună la un meci de fotbal al echipei Real Madrid pe data de 23 aprilie 2014. Atunci nimeni nu o cunoştea pe Mihaela iar cunoscuţii lui Juan Luis Cebrián s-au întrebat cine este misterioasa prezenţă feminină de lângă acesta în condiţiile în care Cebrián tocmai divorţase de Teresa Aranda alături de care îşi petrecuse ultimii 25 de ani. Între timp, relaţia dintre Mihaela şi Juan Luis a devenit una oficială.

Presa din Spania scrie că Mihaela nu dorit niciodată să ofere interviuri despre viaţa privată şi nu se implică în activitatea publică a lui Juan Luis Cebrián. Îl însoţeşte însă la dineuri oficiale, în călătoriile în interes de serviciu şi la recepţiile de la Paratul Regal. Publicul o admiră pentru ţinutele elegante, dar îndrăzneţe.

Mihaela Mihalcea se ocupă de mediul de afaceri. Are două companii, Bibi 22 SL şi Fablainmtm SL care au ca principal domeniu de activitate comerţul şi consilierea în afaceri.

Anka Moldovan este prima româncă deputat în Parlamentul regional de la Madrid. S-a născut în anul 1976 în oraşul Cluj-Napoca. A absolvit Istoria Artelor în cadrul Universităţii autonome din Madrid în 2004. Este artistă, pictează şi s-a specializat în icoane bizantine. La alegerile locale din 2015 a fost candidat din partea Partidului Popular şi astfel a ajuns primul deputat străin în legislativul din spaniol.

În trecut, Anka a lucrat în cadrul Centrului de Integrare hispano-român din Alcalá de Henares, unde a predat limba spaniolă şi istoria şi geografia României. Presa scrie despre ea că indiferent de acţiunile întreprinse, Anka a avut întotdeauna ca principal obiectiv conservarea culturii şi tradiţiilor române.

Picturile sale se regăsesc şi în expoziţii internaţionale, în New York, Paris, Berlin, Porto şi Bolzano, Italia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro