Sâmbătă, 20 iulie 2024 - 1:49:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Preşedinta Argentinei a fost pusă sub acuzare pentru obstrucţionarea justiţiei


15 februarie 2015

Preşedinta Argentinei, Cristina Kirchner, a fost pusă oficială sub acuzare pentru că ar fi obstrucţionat justiţia şi ar fi acoperit implicarea Iranului într-un atac din 1994 asupra unui centru al comunităţii evreieşti din Buenoes Aires soldat cu moartea a 85 de persoane, relatează AFP şi DPA.           
Procurorul Gerardo Pollicita a pus-o sub acuzare pe Cristina Kirchner în legătură cu o plângere pe care procurorul Alberto Nisman a înaintat-o la 14 ianuarie. Nisman, care investiga atacul asupra centrului AMIA de 11 ani, a fost găsit mort în apartamentul său, în condiţii misterioase, patru zile mai târziu, la 18 ianuarie.

El a fost descoperit într-o baltă de sânge, cu un revolver lângă el, în apartamentul său din Puerto Madero, un cartier de lux din capitala Buenos Aires. Ulterior, un alt procuror a precizat că Alberto Nisman, al cărui deces a stârnit un val de emoţie în Argentina, ar fi intenţionat un timp să ceară plasarea în detenţie a Cristinei Kirchner, sub acuzaţia de obstrucţionare a justiţiei.

Ministerul de externe argentinian Hector Timerman şi alţi doi politicieni proguvernamentali au fost de asemenea inculpaţi în acest caz.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro