Joi, 25 aprilie 2024 - 4:23:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


TURCIA/ Poliţia a evacuat protestatarii din parcul Gezi din Istanbul


16 iunie 2013

Poliţia turcă a evacuat, sâmbătă seara, mii de manifestanţi care ocupau parcul Gezi din Istanbul, la două ore după un nou ultimatum al premierului turc Recep Tayyip Erdogan, care i-a somat să părăsească zona, anunţă AFP.

 

După ce au degajat piaţa Taksim, forţele de ordine au pătruns în parc, bastionul frondei antiguvernamentale care agită Turcia de două săptămâni şi au dispersat toţi manifestanţii, recurgând la mai multe arestări.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a somat sâmbătă manifestanţii să evacueze zona până duminică, altfel va ordona poliţiei să intervină.

"Avem o reuniune publică mâine la Istanbul. Spun clar: dacă piaţa Taksim nu va fi evacuată, forţele de securitate ale acestei ţări vor începe să o evacueze", a declarat Erdogan în faţa câtorva mii de susţinători reuniţi de partidul său la periferia Ankarei.

 

"Să rămâneţi acolo nu are niciun sens deoarece dosarul este de acum în mâinile justiţiei . Nu ştiu care va fi decizia justiţiei dar să tranşeze pentru sau împotriva (menţinerii parcului), va avea loc un vot popular la Istanbul  şi noi vom respecta rezultatul acestui vot", a adăugat el.

 

"Dacă mai sunt fraţi acolo, vă rog să plecaţi deoarece parcul aparţine populaţiei din Istanbul. Nu este o zonă de ocupaţie pentru organizaţii ilegale", a insistat şeful Guvernului.

"Nimeni nu poate să ne intimideze (...) nu acceptăm ordine de la nimeni cu excepţia lui Dumnezeu", le-a spus el manifestanţilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro