Joi, 21 noiembrie 2024 - 11:00:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Prăjitură Krantz cu gust de lămâie


6 aprilie 2014
www.gatitul.ro

Prăjitura Krantz cu gust acrişor de cremă de lămâie, este o soluţie perfectă atunci cand aveţi invitaţi in casa dvs.

Prăjitura Krantz este o reţetă specială, delicioasă şi cu un aspect deosebit mai ales pe mesele festive. Aceasta se prepară cu mai multe creme, noi am ales pentru dvs gustul acrisor de lămaie. Blatul galben, se îmbina perfect cu crema de lămaie puţin decolorată, iar pe desupra se decorează cu zahăr ars şi bucăti de miez de nucă.

Crema de zahăr ars, îi oferă tot ce are nevoie pentru a contrasta într-o manieră absolut gustoasă, alături de lămaie şi blatul simplu din ouă, zahăr şi făină. Blatul se prepară în doua tăvi de cozonac, deci veţi obtine două prajituri Krantz din ingredientele noastre şi se serveşte tăiată în felii subţiri.

Ingrediente:
•    Blat
•    10 ouă
•    200 g zahăr
•    200 g făină
•    Cremă
•    1 kg lapte
•    5 linguri de făină
•    250 g zahăr
•    4 pachetele zahăr vanilinat
•    coajă rasă si zeama de la o lămaie
•    2 pachete unt (merge si margarină)
•    esentă de vanilie

Preparare

Pentru blat se folosesc 2 tăvi de cozonac. În două boluri, se separă gălbeunuşurile de albuşuri, se bat albusurile cu zahărul, dupa care se adaugă cate un galbenuş şi făina treptat.
Se pune laptele la fiert cu zahărul, se adaugă făină, lămaia, esenta de vanilie după omogenizare, se ia de pe foc şi se lasă la rece.
Se freacă o lingură de unt cu una de cremă pană se topeste cu o lingură de lemn numai într-o singură directie.

Mai multe retete culinare puteti găsi pe site-ul autorului, www.gatitul.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro