Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 5:02:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena


1 ianuarie 2016

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, care celebrează intrarea într-un an nou, este cel mai popular eveniment de muzica clasica, fiind urmarit de peste un miliard de telespectatori din peste 70 de tari. Chiar si in perioada comunista, Televiziunea Română transmitea acest spectacol unic, fara ca "tovarasii" sa-si dea seama ca lăsa o fereastră deschisa spre cultura europeana. Primul concert a avut loc chiar in anul izbucnirii razboiului, la 31 decembrie 1939, ca un mesaj de pace pentru omenire.

Revenind la zilele noastre, reteaua Eurovision a transmis a 75-a editie a ceea ce televiziunile au numit "cel mai impresionant eveniment muzical al lumii". Peste o jumatate de milion de romani au urmarit concertul extraordinar de la Musikverein, aflat sub bagheta lui Zubin Mehta (78 de ani), aflat pentru a cincea oară la pupitrul Filamonicii din Viena. Timp de peste două ore, am ascultat fascinaţi melodiile lui Johann Strauss, dar şi lucrări aparţinând lui Eduard Strauss, Josef Strauss sau Franz von Suppe.

Sala filarmonicii vieneze poate gazdui 1.700 de persoane. Pentru a putea intra in posesia unui bilet pentru concertul extraordinar de la Viena din 1 ia­nuarie 2017, va puteti inscrie pana pe 23 ianuarie 2016, pe site-ul http://www.wienerphilharmoniker.at. Pretul unui bilet oscileaza intre 30 si 940 de euro. Urmeaza o tragere la sorti, ale carei rezultate vor fi aduse la cunostinta participantilor pana in luna martie a.c.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro