Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:14:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prima pepinieră de pomi fructiferi din soiuri tradiţionale


2 octombrie 2013

Prima pepinieră de pomi fructiferi din soiuri tradiţionale din judeţul Sibiu va fi înfiinţată în satul Mălâncrav, în livada de meri deţinută de Fundaţia "Mihai Eminescu Trust", aflată sub înaltul patronaj al Alteţei Sale Regale Charles, Prinţ de Wales, anunţă Agerpres

Pentru a face pepiniera, angajaţii Fundaţiei Prinţului Charles vor face în această toamnă, primul recensământ al merilor, perilor şi prunilor din soiuri tradiţionale din sate aflate în trei judeţe transilvănene, Sibiu, Braşov şi Mureş. După ce vor afla unde sunt pomii fructiferi tradiţionali, se va încerca plantarea aceste soiuri vechi în propria livadă. Totul cu un buget de un sfert de milion de franci elveţieni, bani daţi de elveţieni, pentru a conserva soiurile tradiţionale de pomi fructiferi.

"La 1 iunie a început proiectul. Acum am lansat apelul, avem chestionarele pe care urmează să le distribuim în judeţul Sibiu, Braşov şi Mureş. Noi ne-am propus să dăm chestionarele, care să fie prelucrate până anul viitor, în februarie, de partenerul nostru elveţian. Scopul proiectului nu e doar conservarea, este şi identificarea varietăţii soiurilor tradiţionale de meri, peri, pruni. Dorim să contribuim la conservarea lor, in situ, creând o pepinieră la livada pe care fundaţia o are în Mălâncrav, pe urmă vrem să plantăm în livada noastră, dar şi în alte livezi", a explicat Michaela Türk, reprezentanta Fundaţiei "Mihai Eminescu Trust".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro