Joi, 28 martie 2024 - 6:38:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Obiecte de lux ale soţilor Ceauşescu, scoase la licitaţie


24 iulie 2014

Bijuteriile Elenei Ceauşescu sau ceasurile lui Nicolae Ceauşescu pot fi admirate la Constanţa. Haine, obiecte artizanale sau chiar tablouri sunt expuse la Muzeul de Artă, iar la sfârşitul săptămânii vor fi scose la licitaţie. 

Elena Ceauşescu a fost o femeie elegantă, iar apropiaţii ei spun că avea o garderobă de invidiat. Haine sobre, întotdeauna clasice, rafinate şi foarte bine lucrate. Una dintre piesele sale preferate era o haină de blană care va fi scoasă la licitaţie.
 
Şi Nicolae Ceauşescu a adunat de-a lungul timpului obiecte de lux, iar unele dintre ele vor fi scoase la licitaţie. Spre exemplu, un ceas Tressa cu o estimare între 4500 şi 6500 de euro, ce i-a aparţinut fostului dictator.

Cunoscătorii spun totuşi că preţul nu este cel mai important aspect.
 
Nu face excepţie nici liderul comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej. La aniversarea a 50 de ani, el a primit o cupă ce valorează nu mai puţin de 20.000 de euro.
Pe lângă toate aceste obiecte pline de istorie şi valoare, au mai fost scoase la licitaţie peste 100 de tablouri originale ale unor pictori români.
Licitaţia va avea loc în staţiunea Mamaia în acest week-end. Până atunci obiectele de artă sunt expuse la muzeul de Artă din Constanţa.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro