Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:33:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Românii au cumpărat vacanţe de câteva milioane de euro pe perioada Târgului de Turism al României


29 februarie 2016

"Am ales să organizăm târgul în februarie tocmai pentru ca românii să beneficieze de ofertele early-booking pentru vacanţele de vară. Reclama a fost mult mai bună anul acesta, iar numărul vizitatorilor precum şi cel al cumpărătorilor a fost în creştere substanţială comparativ cu ediţia din martie 2015. După acest târg putem spune că 20% din numărul locurilor de cazare contractate de agenţii pe litoralul românesc s-a vândut. Până la sfârşitul lunii martie, vom ajunge la peste 30%. Îi sfătuiesc pe cei care vor o anumită perioadă şi un anumit hotel să se grăbească. Al treilea prag de early-booking se încheie pe 29 februarie", a precizat pentru AGERPRES preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Aurelian Marin.

Romexpo a organizat, concomitent cu târgul de turism şi Târgul Ghidul Miresei, astfel că printre cei şi-au programat nunta şi-au putut cumpăra şi vacanţa pentru luna de miere.

"Vânzările au crescut la această ediţie a târgului cu până la 50% comparativ cu martie 2015. Românii au venit hotărâţi să cumpere, aveau deja vacanţa dorită definită, aveau o listă de dorinţe şi un buget. Turcia, Grecia, Spania, dar şi Bulgaria au fost destinaţiile cele mai bine vândute, apoi litoralul românesc. Turcia a fost, însă, surpriza plăcută. Am discutat mult cu partenerii din străinătate, dar cel mai mult cu cei de la standul Turciei pentru că aceasta este o destinaţie uşor afectată de piaţa rusă şi acum caută să îşi consolideze parteneriatele", a precizat pentru AGERPRES Cosmin Marinof, director naţional de vânzări TUI Travel Center/Eurolines.

Potrivit preşedintelui ANAT, românii sunt printre cei mai iubiţi turişti în Grecia. "Cea mai frumoasă declaraţie a venit din Grecia. Românii sunt modelul de turişti pe care grecii şi-l doresc, în sensul că după ce ajung la destinaţie ei se mişcă, fac excursii, consumă, merg la restaurante, la cafenele, cumpără suveniruri, îmbrăcăminte. Românii sunt buni consumatori, chiar dacă aleg cazări mai ieftine", spune Aurelian Marin.

Peste 280 de firme din 15 ţări şi-au prezentat, în perioada 25-28 februarie, la Romexpo, ofertele de vacanţă la o nouă ediţie de primăvară a Târgului de Turism al României.

Sursa: agerpres


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro