Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:51:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Şi seniorii petrec câteodată...


17 decembrie 2016


 

O devenit o tradiţie ca, la Clubul pensionarilor din cartierul Malu Roşu,  condus de dl. Stan Mihalache, club înfiinţat acum opt ani, cu sprijinul primarului de atunci, Andrei Volosevici, sprijin continuat apoi şi de actualul edil, Adrian Dobre, seniorii sa se întâlnească aproape zilnic, la un pahar de vorbă, o partida de remy, şah sau table. Dar cele mai interesante sunt zilele când seniorii îşi serbează aici, printre prieteni, zilele aniversare sau onomastice.

La un asemenea moment aniversar am participat şi eu, ca invitat special, de către prietenul meu din tinereţe Ştefan Stanciu. Cel sărbătorit de prietenii săi apropiaţi a fost boxerul Mircea Nicolae (68 de ani), fost campion naţional în anii 1972-73, la cat. 63kg. Cu acest prilej, el şi-a amintit cu plăcere de disputele cu foşti campioni Gabriel Pometcu sau Calistrat Cuţov. De remarcat faptul că pe urmele sale au călcat şi fiul Nicolae Leonard, precum şi nepotul Nicolae Leonard jr - şi ei campioni ai ţării. Să reţimem că acest cartier, pe care cineva îl denumea Bdul Vacilor, a dat şi alţi doi mari boxeri: Mişu Vişoiu şi campionul european Petre Popescu.

 

 

Printre cei care au ţinut să fie alături de sărbătorit, i-am remarcat pe Octavian Pahonţu - fratele fostului fundaş petrolist Gică Pahonţu, Eugen Goicea – din conducerea Petrolului de altădată, alături de ing. Ion Nicolae, Fane Stanciu, Ion Nistor, Constantin Ştefan ş.a.

O asemenea petrecere nu se putea fără muzică adecvată, cel care avea sa înveselească momentul aniversar – unde consumul de apă a fost interzis!, cum spunea în glumă şeful clubului - fiind cunoscutul lăutar Gigi Stoica.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro