Vineri, 29 martie 2024 - 2:58:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum arată şi care sunt caracteristicile noului IPhone 5


13 septembrie 2012

iphone_5Apple a prezentat miercuri iPhone 5, cea de-a şasea generaţie a smartphone-ului lansat de companie în 2007. Prezentarea susţinută miercuri la San Francisco de directorul executiv de marketing al Apple, Phil Schiller, confirmă o mare parte din informaţiile apărute pe internet despre noul iPhone.

Caracteristicile noului IPHONE 5:

Ecran de 4 inci cu o densitate de pixeli similară cu cea de pe iPhone 4S, datorită rezoluţiei de 1136x640, cu raport de aspect 16:9

7,6 milimetri grosime, fiind cu 18% mai subţire

Are 112 grame, cu 20% mai puţin faţă de iPhone 4S

Senzorii touchscreen sunt integraţi în display, tehnologie datorită căreia ecranul este cu 30% mai subţire.

Viteza conexiunii wireless este mai mare

Este de aproape două ori mai performant decât modelul anterior, 4S

Bateria asigură 8 ore de convorbire în reţele 3G sau 8 ore de navigare pe internet pe reţele 4G LTE, 10 ore de navigare pe WiFi, 10 ore de video playback, 40 de ore de muzică sau 225 de ore de standby.

Camera are senzor de 8 megapixeli şi tehnologie care permite realizarea de fotografii de calitate superioară modelelor mai vechi în condiţii de luminozitate redusă.

IPHONE 5 face poze cu 40% mai repede decât 4S, iar utilizatorul poate opta acum şi pentru modul panorama, prin care pot fi capturate imagini de până la 28 megapixeli

Poate înregistra clipuri video în rezoluţie full HD 1080p, cu o mai bună stabilizare a imaginii, iar utilizatorul poate captura şi instantanee în timp ce filmează

Camera de pe partea din faţă a telefonului, destinată videochatului, poate filma la rezoluţie 720p

Are trei microfoane

Compatibil cu reţelele de mare viteză 4G LTE din America de Nord, Asia, Australia şi Europa

Este negru metalic, carcasa fiind fabricată integral din sticlă şi aluminiu. Butoanele se regăsesc în aceleaşi poziţii ca la modelul anterior.

Conectorul prin care telefonul se poate ataşa unui cablu USB şi altor dispozitive compatibile este complet nou. Apple a renunţat la conectorul tradiţional cu 30 de pini, folosit de aproape 10 ani, optând pentru unul mai îngust, cu 8 pini, iar compania va oferi un adaptor pentru utilizarea gadget-urilor şi dispozitivelor echipate cu vechea mufă.

Aplicaţiile dezvoltate pentru modele anterioare, cu ecran mai mic, nu vor fi afişate deformat, ci cu benzi negre în zonele din afara imaginii. IPHONE 5 este echipat cu sistemul de operare iOS 6 al Apple, care aduce numeroase îmbunătăţiri faţă de versiunea anterioară.

Preţuri

Preţul IPHONE 5 porneşte, în SUA, de la 199 de dolari pentru varianta cu 16 GB stocare, 299 de dolari pentru modelul cu 32 GB, respectiv 399 de dolari pentru versiunea de 64 GB.

IPhone 5 poate fi precomandat de vineri, 14 septembrie, iar până la sfârşitul anului va fi disponibil în 100 de ţări, la 240 de operatori telecom.

Distribuţie

IPHONE 5 se va distribui începând cu data de 21 septembrie în SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Franţa, Australia, Japonia, Hong Kong şi Singapore.

În Europa, iPhone 5 va fi disponibil pe reţelele 4G ale Deutsche Telekom şi Everything Everywhere (Marea Britanie), un joint-venture intre Orange şi T-Mobile.



În situaţia în care Apple va reuşi să livreze IPHONE 5 la 21 septembrie, conform aşteptărilor, vânzările ar putea fi chiar şi mai mari. Astfel, compania americană ar putea înregistra vânzări de 26-28 milioane de iPhone-uri în trimestrul încheiat în septembrie, cu o parte importantă a acestora în ultima săptămână a lunii.

Pentru a atinge astfel de vânzări iPhone 5 ar avea nevoie de rezultate foarte bune în primul weekend. Vânzările iPhone din primul sfârşit de săptămână după lansare au crescut cu fiecare nou model lansat. Astfel, iPhone 3GS a vândut peste 1 milion de unităţi în primul weekend pe piaţă, iPhone 4 peste 1,7 milioane, iar iPhone 4S peste 4 milioane.

Vânzări de 6-10 milioane pentru noul model IPHONE într-o săptămână sunt posibile, scrie site-ul AllThingsDigital, însă atâta timp cât lanţul de aprovizionare al Apple nu este afectat.




Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro