Asociaţia Pensionarilor din Ploieşti, condusă de inimoasa doamnă Sofia Cioc, sprijinită de către dna Mariana Olteanu, a organizat, în perioada 23 aprilie-5 mai, un sejur de neuitat – cu tratamente, odihnă şi agrement - în staţiunea turistică de interes naţional Târgu Ocna, aflată in inima Moldovei, la o altitudine de 263m, pentru un număr de 90 de pensionari ploieşteni.
Această minunată staţiune, situată la poalele muntelui Măgura şi confluenţa Slănicului cu Trotuşul, se remarcă prin imaginile sale pitoreşti şi numeroase trasee turistice. Expresie a unei îndelungate istorii, dar şi a unei comunităţi pioase, Târgu Ocna este oraşul cu cele mai multe biserici din ţară, raportate la numărul de locuitori: 30 de lăcaşuri de cult la aproape 14000 de locuitori, multe dintre ele fiind mănăstiri. Localitatea este singura din ţară cu biserici la trei niveluri ( la cota zero sunt 25 de biserici, iar la cota 240m adâncime, in mina Trotuş, se află săpată în sare o biserică. Alte patru biserici se află pe Muntele Măguran şi Vf. Titirezu la o altitudine de aproape 600m.
Târgu Ocna este şi Oraş martir în Primul Război Mondial, când sângeroasele lupte de la Coşna şi Cireşoaia, din iulie – august 1917, au afectat grav patrimoniul său edilitar, în amintirea cărora s-au ridicat mai multe monumente comemorative.
Salina (cunoscută încă din timpul lui Ştefan cel Mare) şi parcul Măgura sunt principalele zone dedicate tratării unor afecţiuni, cu precădere a căilor respiratorii şi reumatismale, la care adăugăm moderna bază de tratament aflată la Complexul hotelier Măgura, unde au fost cazaţi şi trataţi, în condiţii onorabile, gazdele oferind oaspeţilor adevărate seri de muzică şi dans, în cadrul cărora s-a remarcat şi grupul vocal Florile Toamnei, împreună cu reputata solista Domnica Sorescu, de la Asociaţia Pensionarilor Ploieşti.
De remarcat şi faptul că una dintre doamnele pensionare a fost sărbătorită pentru împlinirea a 78 de ani, grupul oferindu-i un tort aniversar.