Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:26:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cafea gratis pentru o oră fără mobil sau laptop


3 februarie 2014

Ca să-i facă pe clienţi să socializeze direct, faţă în faţă, şi să nu mai stea pe internet chiar şi atunci când vin cu prietenii la o cafea sau la un suc, patronii unei cafenele din Oradea au pus la punct o ofertă: renunţi o oră la telefonul mobil şi la laptop şi primeşti cadou o cafea. Pentru ca nimeni să nu fenteze sistemul, clienţii trebuie să închidă aparatele şi să le lase la bar.

„Cred că principala diferenţă este accea de a fi prezent şi de a face aceea socializare despre care se vorbeşte. Fie că e vorba la o cafea sau la un pahar de vorbă. E total impersonal să trimiţi un sms pentru a comunica sau să scrii un email," spune specialistul în comunicare Mihai Dacin.

Pentru a-i convinge pe oameni să scape de această meteahnă, patronii unei cafenele din Oradea au pregătit o ofertă pentru cei pregătiţi de socializare ca-naintea epocii digitale.

„Interacţiunea dintre cei care stau la masă se pierde. Vreau ca intercaţiunea asta să se petreacă offline pentru că ne aflăm într-un spaţiu public şi văd din ce în ce mai mult persoane care îşi găsesc refugiul în mediul online”, spune patronul cafenelei, George Staicu.

Iniţiativa a prins în rândul clienţilor. Cu telefoanele rămase la bar şi cu prietenii şi o cafea caldă în faţă, discuţiile se leagă mai uşor.

Cafeaua gratuită este primul pas făcut de patronii localului, care în descursul anului vor să schimbe radical situaţia şi să îi facă pe oameni să comunice din nou atunci când se văd. În Brazilia, de exemplu, sunt localuri care au halbe de bere astfel concepute încât să stea drepte pe masă, doar puse pe telefonul mobil.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro