Joi, 25 aprilie 2024 - 3:50:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mit şi adevăr despre efectele cuptorului cu microunde


31 martie 2014

Conform unor studii, consumatorii de hrană încălzită sau preparată la microunde fac mai des anemii, au o valoare mai mare a leucocitelor şi o cantitate crescută de colesterol în sânge.

Un tânăr din Cluj, a facut un experiment pe subiecţi umani, care a câştigat premiul întâi în cadrul unui concurs ştiinţific din Canada cu acest proiect. A împărţit 12 oameni în trei grupe: unii au mâncat alimente crude, alţii alimente gătite tradiţional, iar ceilalţi mâncăruri gătite la microunde. După trei zile le-a fost testat pH-ul urinei.

Concluzia: Mâncarea crudă era cea mai apropiată de valoarea pH-ului sângelui şi a urinei. Mai exact, persoanele care au consumat alimente încălzite în cuptorul cu microunde aveau cel mai scăzut pH al urinei.

„Corpul nostru are un pH stabil la care trebuie să rămână. PH înseamnă potenţial hidrogen, asta înseamnă că pe o scară de la 0 la 14 unde 0 e cel mai acid, 14 este cel mai alcalin, noi ne situăm la 7.30.7,40. Dacă sângele nostru devine mai acid, din start e o platformă bună pentru boli şi alţi paraziţi care să se dezvolte în corpul nostru.”, spune Alec Blenche, consultant în nutriţie.

Este adevărat că nici acest experiment nu este relevant, însă o mulţime de cercetători au studiat efectele folosirii cuptorului cu microunde asupra sănătăţii.

Atunci când folosim cuptorul cu microunde, se produc anumite reacţii între moleculele ce alcătuiesc un material.

Studiile care fac legătura între folosirea cuptorului cu microunde şi apariţia bolilor sunt numeroase, dar deocamdată nu sunt suficiente pentru că Organizaţia Mondială a Sănătăţii să îl catalogheze drept un pericol asupra sănătăţii publice.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro