Marţi, 19 martie 2024 - 7:36:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Băsescu despre Ponta: Acuzaţia de conflict de interese mi se pare o exagerare


4 iulie 2015

Acuzaţia de conflict de interese adusă de procurori premierului Victor Ponta este o exagerare, a afirmat vineri fostul preşedinte Traian Băsescu.

„Nu sunt de acord cu abordarea procurorilor referitoare la conflictul de interese. Ca răsplată pentru afacerile din 2007-2008 să creezi conflictul de interese mi se pare o exagerare. Cel puţin în diagnosticul penal pus de conflict de interese. Pentru că au avut nişte afaceri în 2007-2008 … Nu mi se pare că se poate poate forţa atât de mult definiţia conflictului de interese încât să ceri ridicarea imunităţii unui premier. Părerea mea este că nu va rezista într-o instanţă o astfel de acuzaţie. Eu cred că este corect să fie anchetaţi. Eu însumi am ridicat problema Ponta-Şova-Turceni (…) Pe mine mă îngrijorează puţin uşurinţa cu care poţi să faci să cadă un guvern. Forţezi o acuzaţie de conflict de interese, după care toată clasa politică cere demisia”, a afirmat Băsescu la Gândul live.

El consideră că pentru celelalte acuzaţii Ponta „trebuia să demisioneze automat”.

„Dar asta, cu conflictul de interese, mi se pare forţat. În instanţă această acuzaţie ar putea să cadă pentru că nu ştia Ponta în 2007-2008 şi nici Şova, că în 2012 ar putea să-l numească ministru. (…) Dacă aş fi fost prim-ministru, la momentul în care s-a formulat această acuzaţie, aş fi demisionat demisionat imediat şi aş fi zis: ‘Hai în instanţă!’. Cred că a greşit aici, pentru cariera lui, pentru partid şi pentru credibilitatea Guvernului (…) Cred că Victor Ponta va pierde Guvernul, iar dacă va avea dosare consistente nu cred că acesta cu conflictul de interese va fi (n.r. printre ele)”, a declarat Traian Băsescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro