Sâmbătă, 27 iulie 2024 - 2:27:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: Prefectul Prahovei, Emil Drăgănescu să fie demis din funcţie după ce s-a dovedit că a minţit în ceea ce priveşte cauza surpărilor de la Slănic


14 mai 2024

 
În contextul raportului de expertiză tehnică elaborat de Departamentul de Geotehnică şi Fundaţii din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, este evident faptul că lucrările de extindere a reţelei de alimentare cu gaze naturale pe Valea Slănicului nu au absolut nicio legătură cu surpările care au avut loc în centrul localităţii Slănic. Având în vedere că, într-un mod total mincinos şi alarmist, prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a indicat o legătură cauzală, înaintea raportului de expertiză tehnică, acesta trebuie să plece din funcţie sau să fie demis de către Premier. Din dorinţa de a fi sluga clanului Cosma, care a lansat această teorie conspiraţionistă şi mincinoasă, prefectul Drăgănescu şi-a depăşit atribuţiile legale care îi reveneau şi s-a implicat direct şi brutal în campania electorală în favoarea PSD şi a candidatului partidului la preşedinţia CJ Prahova, Virgiliu Nanu (fostul prefect în timpul căruia au început surpările).
,,Prezentarea acestui raport este de natură să lămurească opinia publică şi mass media cu privire la cauzele surpărilor de la Slănic. Cu această ocazie, sper să presa de bună credinţă va face corecturile necesare şi va demonta fake-news-ul pornit de la clanul Cosma cum că există o relaţie între lucrările la extinderea reţelei de alimentare cu gaze naturale în localităţile de pe Valea Slănicului şi surpările din localitatea Slănic, condusă de PSD-istul Costea Daneluş. Îi cer prefectului Drăgănescu să demisioneze din funcţie pentru că nu se poate ca, de la nivelul acestei funcţii, să promovezi teorii conspiraţioniste şi să generezi panică în rândul populaţiei. După ce că era responsabilitatea sa directă, ca şef al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, să gestioneze situaţia de criză creată de alunecările de la Slănic, prefectul a preferat să intre într-un joc politicianist şi să arate astfel că este sluga clanului Cosma - PSD. Se pune întrebarea dacă nu cumva ce a făcut PSD la Prahova intră în categoria încălcării legii penale - articolul 404 din Codul penal: Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.", a declarat Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova şi candidat pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean.
Raportul experţilor arată, fără putinţă de tăgadă, că, la Slănic, nu s-a acumulat nici apa din şanţuri şi nici nu au fost scurgeri de la reţeaua de alimentare cu apă a HidroPrahova.,,Date fiind cele anterior prezentate, surparea pare a fi cauzată de un fenomen natural de sufoziune mecanică ce a afectat depozitele nisipoase ale terasei pleistocene din acest areal. Zona de sufoziune, aflându- se cel mai probabil la confluenţa a 2 sau 3 cursuri de apă subterană, a apărut prin antrenarea particulelor fine din stratul de pietriş spre aval, creând goluri sub stratul de argilă cu plasticitate ridicată. Acest lucru a fost pus în evidenţă de datele satelitare care au arătat o tasare în timp a întregii zone", se arată în raportul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti (pag.29) ,,Lucrările de extindere a reţelei de alimentare cu gaze naturale în localităţile de pe Valea Slănicului reprezintă unul dintre proiectele cele mai importante derulate în mandatul meu de preşedinte al Consiliului Judeţean. Faptul că nişte iresponsabili de la PSD şi slugi ale clanului Cosma au încercat să pună sub semnul îndoielii, în ciuda evidenţelor, securitatea lucrărilor arată disperarea celor care au ţinut Prahova în lanţuri şi subdezvoltare timp de trei decenii. Clanul Cosma şi PSD fac eforturi disperate pentru a opri acest proiect de infrastructură atât de necesar şi care are potenţialul de a îmbunătăţi viaţa prahovenilor de pe Valea Slănicului. Pentru că ei nu sunt în stare să construiască, vor să demoleze o investiţii utilă şi foarte apreciată de prahoveni", a concluzionat Iulian Dumitrescu.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro