Vineri, 26 aprilie 2024 - 7:15:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Oana Niculescu-Mizil a demisionat din PSD


12 martie 2012

oana-mizilDeputatul Oana Niculescu-Mizil şi-a anunţat demisia din PSD, după ce a fost demisă de la şefia organizaţiei de Călăraşi a partidului.

"Am intrat în PSD pentru că am crezut că politica se face pentru cetăţeni şi în folosul cetăţenilor, a semenilor noştri care reprezintă motorul României, oameni care habar nu au de doctrine şi ideologii, oameni care aşteaptă de la politicienii pe care i-au votat fapte în beneficiul lor, sinceritate şi consecvenţă. Şi acum cred la fel. Am fost şi voi rămâne un politician de stânga. Cândva, PSD era exponentul celor mulţi, celor săraci. Cândva. Era partidul care punea omul înainte de toate. Din păcate, lucrurile s-au schimbat. Pentru unii lideri ai PSD, puterea şi averea personală sunt mult mai importante. Ar vinde pe oricine pentru ca ei să fie în fruntea bucatelor. Ar fi în stare de orice, de orice tip de alianţă, contra naturii chiar, pentru ca ei şi numai ei să aibă de câştigat. Aşa s-a întâmplat şi în judeţul Călăraşi, un judeţ bogat cu oameni săraci. (...) Am fost un soldat ascultător al partidului", a spus Oana Mizil.

Aceasta a precizat că a câştigat şefia organizaţiei PSD Călăraşi în mod democratic, punctând că a fost mereu alături de călărăşeni şi că nu a contestat niciodată ideile politice măreţe care aduc beneficii cetăţenilor.

"Mulţi ar spune că am fost dată afară din partid şi trebuie să recunosc că am aflat şi eu de la televizor că eram dată afară de la conducerea PSD Călăraşi, exact în timp ce eu eram plecată din ţară. Eu consider că pur şi simplu am fost mazilită şi nici asta nu era important dacă sacrificiul carierei mele politice s-ar fi făcut pentru binele călărăşenilor. Eu consider că judeţul Călăraşi a fost vândut la propriu de către PSD PNL-ului, în defavoarea călărăşenilor şi a membrilor PSD. Sunt sigură că foştii mei colegi din PSD nu vor considera demisia mea o dezertare sau o trădare. Cei mai mulţi gândesc ca mine şi ştiu că vorbesc şi în numele lor", a mai spus Oana Niculescu-Mizil.

Ea a precizat că va continua să susţină cetăţenii Călăraşiului chiar dacă nu va mai fi membru al PSD.

Conducerea Partidului Social Democrat a decis, săptămâna trecută, demiterea Oanei Mizil de la şefia organizaţiei de Călăraşi, preşedintele partidului, Victor Ponta, afirmând că respectiva decizie urmează să fie validată de Comitetul Executiv Naţional al PSD şi a adăugat că nu are nimic să-i reproşeze Oanei Mizil. "Decizia nu trebuie discutată de nimeni cu domnul Vanghelie. Decizia s-a votat, după cum ştiţi, în BPN şi va fi ratificată la Comitetul Executiv. Eu nu am niciun fel de reproş de făcut doamnei Mizil. A fost o decizie luată pentru a organiza mai bine efortul USL de a câştiga alegerile locale", a precizat preşedintele PSD.

Liderul executiv al PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat miercuri că nu cunoaşte motivele pentru care Oana Mizil a fost demis de la şefia organizaţiei Călăraşi. "Nu ştiu, eu nu am participat la BPN-ul de luni, o să port toate discuţiile cu preşedintele partidului", a spus Vanghelie, care a calificat situaţia acesteia "puţin mai complexă", motiv pentru care nu ar dori să o comenteze, pentru că nu ar vrea "să se interpreteze".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro